Μπορεί σοβαροί άνθρωποι να σύρονται πίσω από έναν ακραίο Πολάκη;

on .

Θα ήταν απίθανο ο Παύλος Πολάκης να αλλάξει στυλ και πολιτική συμπεριφορά μέσα σε λίγες ώρες και να εμφανιστεί ως ένας σύγχρονος πολιτικός στα Γιάννενα. 

Εκείνο που ίσως περίμεναν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ- όχι βεβαίως του στενού πυρήνα των λεγόμενων λαϊκιστών ή «αυριανιστών»- ήταν να κρατούσαν τα προσχήματα τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και να μην ακολουθούσαν τους… ρυθμούς του αψύ Κρητικού πολιτικού. 

Δυστυχώς όμως ήταν να το δούμε και αυτό: Σοβαροί άνθρωποι, επιστήμονες, επαγγελματίες, κ.α. να «σύρονται» πίσω από έναν ακραίο, διχαστικό, υβριστικό και λαϊκιστή πολιτικό, συμμετέχοντας  σε ένα σόου που προσομοίαζε με την υποδοχή ενός εν αναμονή διαδόχου του Τσίπρα!

Ο Παύλος Πολάκης ήταν, είναι και θα παραμείνει ο ίδιος. Ένας πολιτικός  εκτός εποχής, που υποβιβάζει το επίπεδο της πολιτικής στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι όμως; Μπορούν να (από)δέχονται ότι ένας πολιτικός σαν το Πολάκη μπορεί να εκπροσωπεί το «αύριο» της χώρας, την εθνική συνεννόηση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της κοινωνίας μας; Αν όχι, όφειλαν ήδη να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Αν ναι, τότε την απάντηση θα την πάρουν από τη γιαννιώτικη κοινωνία, που παρά τα όποια προβλήματα, είναι πολύ πιο ώριμη από ότι κάποιοι εξακολουθούν να τη θεωρούν…