Ουραγός η Ήπειρος

on .

 ΕΙΘΙΣΤΑΙ η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε μια περιοχή να συνοδεύεται και από κάποιες εξαγγελίες- δεσμεύσεις. Ειδικά όταν αυτή η περιοχή είναι η Ήπειρος, έχει ανάγκη και το παραμικρό. Δυστυχώς δεν της το έδωσε ο κ. Μητσοτάκης που ήρθε πάλι για ένα τριήμερο, όπως συνηθίζει. Ότι έρχεται ο πρωθυπουργός συχνά στα Γιάννινα - Ζαγόρι, είναι βεβαίως θετικό όπως κι ότι αγόρασε μια μικρή έκταση στο χωριό Αγ. Μηνάς, κοντά στην Αρίστη, για να φτιάξει ένα «σπιτάκι».

ΟΥΔΕΝ μεμπτόν. Γνωρίζει όμως ότι η Ήπειρος εξακολουθεί να είναι η πιο φτωχή και υπανάπτυκτη περιφέρεια. Είναι λάθος της κυβέρνησης που δεν της δίνει όσα της αξίζουν, για να ξεφύγει από τη μιζέρια και ν’ ανοίξει τα φτερά της- κυρίως για τους νέους. Δεν είπε τίποτε ούτε για τον περίφημο οδικό άξονα προς Κακαβιά, που κατά τα λεγόμενα του αναξιόπιστου Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη και εκείνα του υπουργού Υποδομών κ. Καραγιάννη, θα δημοπρατηθεί οσονούπω.

ΟΜΩΣ, στο πακέτο των μεγάλων έργων ύψους 14 δισ. ευρώ, δε συγκαταλέγεται ούτε ένα που να αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, με εξαίρεση την ύδρευση Άρτας- Πρέβεζας- Λευκάδας, προϋπολογισμού 130 εκατ. Αναγκαίο έργο, αλλά καμιά αναφορά στον άξονα προς Κακαβιά, ούτε για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και πολλά άλλα. «Βρέχει» δισεκατομμύρια στις άλλες Περιφέρειες, αλλά η δική μας έμεινε να ασχολείται με τη διεκδίκηση της διαχείρισης των σκουπιδιών και το πως ο κ. Καχριμάνης θα μπορέσει να είναι εκ νέου υποψήφιος...