Η πόλη έρμαιο των ασχέτων...

on .

 ΡΑΒΕ - ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει, λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Αυτό ακριβώς κάνει και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων με τα δήθεν έργα της, που όμως κοστίζουν πολύ ακριβά στους πολίτες. Μετά από τις οργίλες αντιδράσεις, διαπίστωσε λέει κάποια λάθη στα πεζοδρόμια (αεροδρόμια...) στην πλατεία Πάργης και άρχισε να τα ξηλώνει. Δεν επρόκειτο βεβαίως για «λάθη», αλλά για τερατώδεις κακοτεχνίες, για τις οποίες όμως ο δήμαρχος κ. Ελισάφ δήλωνε υπερήφανος, φυσικά μετά του αντιδημάρχου κ. Αρλέτου - που δεν είναι καν μηχανικός αλλά νοσηλευτής - τραυματιοφορέας.

ΜΕ το δίκιο της λοιπόν η αντιδήμαρχος κ. Νατάσα Τύρου - Ούζα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατακεραύνωσε τη Δημοτική Αρχή λέγοντας πως κακώς δεν επικαιροποίησε την υπάρχουσα κυκλοφοριακή μελέτη και πως με το να πεζοδρομεί, να φτιάχνει κόμβους κλπ. χωρίς μελέτη, απλώς επιδεινώνει τα προβλήματα! Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά πειστικά, ούτε το αλόγιστο διώξιμο των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης (που θα πάνε;), διαπιστώθηκε και άλλο πρόβλημα.

Ο υπό κατασκευή (χωρίς μελέτη!) δρόμος - μεγάλος δακτύλιος προς το Πανηπειρωτικό Στάδιο, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί διότι στα τελευταία πεντακόσια μέτρα το έδαφος είναι σαθρό και ελώδες! Τώρα πρέπει να γίνει μελέτη, ο «ειδικός» κ. Αρλέτος αντιδρά και θέλει οι τεχνικές υπηρεσίες να βρουν λύση, που όμως δεν υπάρχει πλέον άλλη από τη μελέτη, που θα χρυσοπληρώσουμε! Δυστυχώς έτσι, με προχειρότητα και απερισκεψία ενεργεί σε όλα τα θέματα η δήθεν «Νέα Εποχή» του κ. Μωυσή Ελισάφ, που αρκείται να ζει τον «μύθο» του! Για να έχουμε εν τέλει μια πόλη βρώμικη, με ανισόρροπη ανάπτυξη που ευνοεί μόνο ορισμένους.