Αγρίεψαν τα πράγματα…

on .

 Έχουμε να δούμε αυτό το χειμώνα, σκηνές… απείρου κάλλους, στα ελληνικά σπίτια! Μπήκε ήδη σε εφαρμογή, με την πτώση της θερμοκρασίας, το… σχέδιο της Γερμανίας!

Όλοι οι Ευρωπαίοι το χειμώνα, (αρχικά… ως σύσταση και αργότερα… δια νόμου), να κυκλοφορούν εντός της οικίας των, με… ευπρεπή ενδυμασία, αλλά κυρίως τα ρούχα να είναι χοντρά, ώστε να προφυλάσσουν ικανοποιητικά από το κρύο! (οικογενειακός μας γιατρός… ο Γερμανός!)

Αυτά που ξέραμε, ως Έλληνες, κοντομάνικα φανελάκια,  αθλητικά σορτσάκια και… πόδια γυμνά χωρίς καλτσάκια, θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν γι’ αυτό το χειμώνα! (μόνο;)

Ο χειμώνας αναμένεται βαρύς και εσύ… κακομαθημένε Έλληνα, δεν μπορείς να βλέπεις Τσάμπιονς Λιγκ, με… αμφίεση Αυγούστου και να τρως ακατάπαυστα πατατάκια! Έτσι «λειτουργούσες» πέρσι, που είχες πετρέλαιο!

Τώρα, ρούχα χοντρά στον καναπέ και δίπλα μια κουβέρτα, για να τη χρησιμοποιείς, όταν η ομάδα σου τρώει… ένα κρύο γκολ!

Αν διαθέτεις και ένα ουίσκι, παρότι δεν είναι… στα 50 προϊόντα του Άδωνι, τότε ζεσταίνεσαι καλύτερα!

Στο χωριό τα πράγματα δεν είναι καλύτερα… Το τζάκι δεν ζεσταίνει πολύ καλά! Η γριά, μέσα στο σπίτι, ντυμένη σαν αστακός! Ο Μήτσος, βλέποντας τηλεόραση, η οποία εκείνη την ώρα διαφήμιζε… ωραίες θερμάστρες πετρελαίου και ρεύματος, άπλωσε τα χέρια του προς την οθόνη… νομίζοντας πως θα ζεσταθεί!

Και όταν ο γείτονας του χτύπησε την πόρτα και… απαίτησε να του δώσει 5-6 καυσόξυλα, γιατί τελείωσαν τα δικά του, ο Μήτσος αγρίεψε, λες και του ζήτησε δανεικά 10.000 ευρώ!

Καλέ μου γείτονα, του είπε, μπορώ να σου δώσω, ό,τι άλλο θέλεις! Κονσέρβες, μακαρόνια, όσπρια… Αλλά… ξύλα, δεν σου δίνω με τίποτα! Είμαι αποφασισμένος… για τα ξύλα, να «παίξω ξύλο» μαζί σου!

Αγρίεψαν επικίνδυνα τα πράγματα… 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.