Επιτέλους…ξεπαγώνουν!

on .

 Ακούστηκαν τα καλά νέα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους! Επιτέλους… Το 2023 έρχονται αυξήσεις… ξεπαγώνουν οι μισθοί, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! Κάποιοι γέροντες δεν πρόλαβαν να… απολαύσουν αυτή τη μεγάλη αλλαγή στα οικονομικά τους. Γιατί… μας «χαιρέτησαν» λίγο πριν το τέλος των μνημονίων! Αλλά οι συνδικαλιστικοί τους αγώνες δεν πήγαν χαμένοι, αφού καρποφόρησαν για τους επόμενους!

Και ενώ οι μισθοί θα «ξεπαγώσουν» την Άνοιξη, ο Έλληνας θα «παγώσει» το Χειμώνα!

Το ξεπάγωμα θα γίνει… σταδιακά, έχοντας βέβαια αναδρομική ισχύ, ενώ… το πάγωμα θα ξεκινήσει νωρίτερα, με κρύο, χιόνια και βροχή!

Ο μπάρμπα Μήτσος και η γυναίκα του το πήραν απόφαση πως φέτος θα ζεσταθούν με καυσόξυλα! Το πετρέλαιο είναι πανάκριβο και ο πρατηριούχος τους το «ξέκοψε.: Φέτος δεν βάζω πίστωση!

Ο Μήτσος ήθελε να βάλει πετρέλαιο τώρα, αλλά να πληρώσει την Άνοιξη που θα πάρει αύξηση! Αλλά πήρε απ’ τον πρατηριούχο μία κυνική απάντηση: «Και πού να ξέρω εγώ βρε Μήτσο, αν εσύ την Άνοιξη θα είσαι… κρυωμένος, παγωμένος ή σε άλλους χρεωμένος; Γι’ αυτό κάνε το κουμάντο σου!»…

Απ’ την άλλη, έχει και τη γυναίκα του, που του φωνάζει συνεχώς για την κατανάλωση του ρεύματος!

- Πρέπει Μήτσο να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα, να κερδίσουμε και την έκπτωση που δίνει ο Σκρέκας, σε όσους καταναλώσουν λιγότερες κιλοβατώρες! Η έκπτωση… αγγίζει το 15%! Και έτσι, από δω και πέρα, θα… βλέπεις λιγότερη τηλεόραση! Μπορείς τις καθημερινές να βλέπεις το… αγαπημένο σου «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και τα Σαββατοκύριακα θα βλέπεις μόνο το «οικονομικό κομμάτι» του Γιώργου Αυτιά… για να μη σου παίρνει και τα αυτιά! Και το φως του μπάνιου, μην το ανάβεις συνέχεια… Ξέρω ότι έχεις… συχνοουρία και πηγαίνεις κάθε 10 λεπτά στο μπάνιο! Στην… αφόδευση σε δικαιολογώ να… ανάψεις το φως, αλλά στην ούρηση δεν χρειάζεται το φως! Απλώς… ένα καλό σημάδι! Έτσι θα λύσουμε… το ενεργειακό μας πρόβλημα! Και αν πετύχουμε και την… έκπτωση του 15%, ακόμη καλύτερα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.