Αιχμές και Νύξεις

on .

Τα «ασημικά»…

• Διαμαρτύρεται ο μακαριώτατος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ότι τα ιερά σκεύη και τα άλλα τιμαλφή που διαρπάγησαν κατά την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος από τις χριστιανικές εκκλησίες στην Αλβανία δεν έχουν επιστραφεί αν και έχουν περάσει 30 και πλέον χρόνια από την πτώση του καθεστώτος του Χότζα. Ποιούν την νήσσα οι Αλβανοί προύχοντες, όμως, επιθυμούν σφόδρα να ενταχθούν στην Ε.Ε., και από κοντά εμείς οι Έλληνες με μπροστάρη τον ΥΠΕΞ μας κ. Δένδια σπρώχνουμε και πάλι σπρώχνουμε τα πράγματα για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά δεν «βάζουν» πλάτη ή βάζουν πλάτη φορτωμένη με χασίσια, με ναρκωτικά, με εμπόριο λευκής σαρκός ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα και με ό,τι άλλο μπορεί ο ανθρώπινος νους να σκεφθεί. Ακόμη περιμένουμε το πόρισμα για την δολοφονία του Κώστα Κατσίφα, που η Σιγκουρίμι της Αλβανίας τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Εμείς, όμως, δεν θα τους στεναχωρήσουμε, θα τους σπρώξουμε με δύναμη.

«Ασελγείς» της γλώσσας!

• Φτασμένος δικηγόρος βουλευτής επί συναπτές τετραετίες αρέσκεται να προβάλλεται στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά κάπου - κάπου του ξεφεύγουν κάτι λεκτικές και γραμματικές κοτσάνες, που εκτροχιάζουν τραίνο, όπως μας έλεγαν στο στρατό. Αφουγκράσθηκα, λοιπόν σε συζήτηση που είχε στο πάνελ να προφέρει το ρήμα τίθεμαι στο τρίτο πληθυντικό του παρατατικού ως εξής: που τίθονται. Παίρνω την γραμματική του Τζαρτζάνου, που και ο εν λόγω βουλευτής σίγουρα χρησιμοποίησε ως μαθητής και βλέπω τίθενται. Ας προσέχουν λοιπόν οι εθνοπατέρες όταν βγαίνουν στο θαμπόγυαλο πώς εκφράζονται, γιατί δεν δικαιολογούνται, ότι παραποιήθηκαν τα γραπτά τους ή τα προφορικά τους. Σήμερα με την CAMERA όλα αποτυπώνονται επακριβώς, και μεταδίδονται επίσης επακριβώς, μόνον η σκέψις για την ώρα διαφεύγει της αποτυπώσεως. 

Τα Μπαϊρακτάρ κυριαρχούν!

• Δεν περνά ημέρα, που να διαβάσουμε για τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία οργώνουν το Αιγαίο, υπερίπτανται ελληνικών νησίων και τα οποία για εμάς ίπτανται και υπερίπτανται αθορύβως, μόλις που τα απομακρύνουμε με τις αναχαιτίσεις που η αναχαίτησις αυτή στοιχίζει ο «τσίντζιρας αηδόνι»... Εμείς, δηλαδή, η πολιτική ηγεσία διαχρονικώς αδιαφορήσαμε και αδρανήσαμε προκλητικά σε αυτόν τον τομέα, όπου η γείτων Τουρκία διαπρέπει, κατέχοντας μία σημαντική θέση στην διεθνή σκηνή, κατασκευάζουσα και πωλώντας σε πολλές χώρες ανά την υφήλιο, για την ώρα πάνω απο 400 ντρόουνς και η ίδια διαθέτει από αυτά τα σημαντικά οπλικά συστήματα που ενδυναμώνουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και από τις πωλήσεις ενισχύεται το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών της γείτονος.

 Μηδείς αγεωγράφητος εισίτω…

• Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν αναρτήσει στην είσοδο του Μαντείου των Δελφών τις παραπάνω τρεις λέξεις για τους έχοντες άγνοια γεωγραφικών όρων και τοποθεσιών. Και όσοι εστερούνται αυτών των όρων είχαν εκ των προτέρων την απαγόρευσή τους στο Μαντείο των Δελφών. Σήμερα, 2.000 και πλέον έτη από την εποχή εκείνη, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σωρεία ατόμων που έχουν άγνοια ακόμη και λίαν γνωστών όρων και τοποθεσιών και «πωλούν» και πνεύμα. Συνέβη ένα γεγονός με την ταλαιπωρία ενός συμπαθού ζώου στο Γραμμένο, που ανήκει διοικητικώς στο Δήμο Ζίτσας, τελείως ανεξαρτήτου από τον Δήμο Ιωαννιτών, μόνον ότι υπάγεται στο Νομό Ιωαννίνων και μας καράφλιασαν ότι το γεγονός αυτό έγινε στα Γιάννινα και ανήκε σε αντιδήμαρχο των Ιωαννίνων κλπ., κλπ. Βρε παιδιά, διαβάστε και λίγο γραμματική και γεωγραφία και ιστορία στον ελεύθερο χρόνο σας, ωφελημένοι θα βγείτε.