Τι… δελτίο κι αυτό!

on .

Πηγαίνοντας το βράδυ στο σπίτι, κουρασμένος ο εργαζόμενος και αφού κάνει ένα… ολιγόλεπτο μπάνιο (Ευρωπαϊκή οδηγία…) και καθίσει για το… λιτοδίαιτο δείπνο, ύστερα απλώνει την αρίδα του, ανοίγει την τηλεόραση, για να ενημερωθεί για τα συμβαίνοντα στον κόσμο! 

Το μόνο βέβαιο είναι, πως δεν πρόκειται να φτιάξει… η διάθεσή του με αυτά που ακούει και βλέπει! Θα ήταν προτιμότερο να δούλευε λίγες ώρες υπερωρία και να… γλίτωνε τα δελτία των 8 και των 9! Πίκρα και καταχνιά! 

Ακούγονται όλα… τα μαύρα μαντάτα!

Ο Πούτιν να περιμένει… υπομονετικά, να περάσουν λίγες ακόμη καλοκαιρινές ημέρες και να… αγριέψει ο καιρός!

Ο Πέτσας να ζητάει βίαιη «προσαρμογή» στα μέτρα, αλλιώς τον Έλληνα τον περιμένει… ο Χάρος!

Άλλοι υπουργοί να… ετοιμάζουν σπίτι, για αγορά ή ενοίκιο από τους νέους, αλλά στο… απώτερο μέλλον!

Γίνεται αναφορά στο δελτίο και για την ακρίβεια, αλλά… επί τροχάδην, γιατί αυτή τη έχουν… εμπεδώσει καλά οι Έλληνες!

Και το δελτίο προχωράει σε άλλα κοινωνικά θέματα, όλο… χαρούμενα γεγονότα! Μιλάει για τις κλασικές απεξαρτήσεις, που τις παλεύουν άτομα και φορείς! Όπως το αλκοόλ, το τσιγάρο, τα ναρκωτικά! (μεγάλη μάστιγα!)

Τελευταία όμως, μπήκε στο κάδρο και η απεξάρτηση του Έλληνα, από το κινητό! Όπου γάμοι, βαφτίσια, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις, όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι και… αποθανατίζουν γεγονότα! Ακόμη και ο μπάρμπα Μήτσος έχει κινητό… τελευταίας τεχνολογίας και… σημαδεύει γεγονότα! Κάποια μπαίνουν και στα δελτία κεντρικών και περιφερειακών καναλιών! Προχτές ο Μήτσος «σημάδεψε» μια γριά να τρώει σουβλάκι στο μπαλκόνι και ο γιός της ο Κίτσος που κατέβηκε στο δρόμο, κακοποιούσε ένα γατάκι! Και ο Μήτσος, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός φυσικά… ποιητικά:

Του Κίτσου η μάνα κάθονταν

Και έτρωγε σουβλάκι

Κι ο γιός της το παλιόπαιδο

Κλωτσούσε το γατάκι!

Και το δελτίο προχωράει στα αθλητικά, με τις ομάδες να κάνουν αθρόες μεταγραφές, ως το τέλος Σεπτέμβρη! «Χτίζονται» έτσι ομάδες; Κρίμα όμως για την Εθνική μπάσκετ, που έπεσε πάνω σε κάτι… εξωγήινους Γερμανούς!

Και το δελτίο, κλείνει με τον καιρό, που προς το παρόν… βγάζει τη γλώσσα στον Πούτιν!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.