Ολομόναχος…

on .

 Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα «επιτεύγματα» του ανθρώπου, στη ζωή! 

Βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο της διαβίωσής του, άσχετα απ’ τα «σκαμπανεβάσματα»

ορισμένων περιόδων! (το πιο… πρόσφατο, έχει την υπογραφή του Πούτιν!)

Ανέπτυξε, επιστήμες, τέχνες, πολιτισμό!

Στην πορεία του ο άνθρωπος, δημιουργήθηκε, ανταγωνίστηκε, πολέμησε, δεν… φιλοσόφησε όμως,  όσο θάπρεπε, την ίδια τη ζωή! Η οποία είναι μία και μοναδική!

Τα «έργα και οι ημέρες του» στη Γή, δημιούργησαν πολλά «τραύματα», σ’ αυτή και στον ίδιο!

Της έκανε τα «όσα μύρια» και ύστερα πήγε να κατακτήσει το φεγγάρι!

Έφτασε μέχρι το φεγγάρι, αλλά στη Γή, δεν μπορεί να φτάσει… μέχρι το γείτονά του, με τον οποίον είναι… «τσακωμένος» για κτηματικές διαφορές επί… της γής!

Προχωράει συνεχώς προς το Διάστημα, αλλά ταυτόχρονα «κακοποιεί και βιάζει» τη Γή και αυτή τον εκδικείται με… την κλιματική αλλαγή!

Έκανε προσπάθεια και αγώνα, να αποκτήσει πολλές ανέσεις σ’ αυτή τη ζωή, αλλά δυστυχώς, δεν έχει χρόνο… να τις απολαύσει! Το 24ωρο, δεν του είναι αρκετό και έτσι δεν… προλαβαίνει να χαρεί!

Με δυό λόγια, τρέχει και δε φτάνει!

Με την επιστήμη και την πρόοδό της, έγινε μακροβιότερος, με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, έγινε πλουσιότερος, αλλά και με το καθημερινό «στρεσσογόνο» τρέξιμο και τη «μοναξιά του», έγινε… φτωχότερος! (Ζεί ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους κι όμως είναι… μόνος!) Είναι πλέον απαραίτητη, η αλλαγή… τακτικής!

Επιβάλλεται λοιπόν… να συνέλθει γρήγορα, καθώς ο χρόνος του πάνω στη Γη, είναι… περιορισμένος, τουλάχιστον να απολαύσει τις πραγματικές χαρές της ζωής και… να «φύγει» ευχαριστημένος!

 * Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.