Πείσματα «μικρών» ηγετών...

on .

ΔΕΝ είχαμε σκοπό να σας πούμε σήμερα για τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη και τα καμώματά του. Που λέει πως δεν παραδίδει στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο (ΦΟΔΣΑ) το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων με ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτό! Έχει κενά ο νόμος που ψήφισε προσφάτως η Βουλή λέει και αυτό νομίζει πως τον απαλλάσσει από κάθε ευθύνη! Ανεξήγητα (;) πείσματα, επιμονή στην άσκηση κηδεμονίας των Δήμων και στη διαχείριση τεραστίων συμφερόντων. Τι θα πει πως δεν του αρέσει ο νόμος; Και πως κρίνει τους νόμους, αναλόγως τι τον βολεύει; Και θέλει αυτός να συνεχίσει να διοικεί την Ήπειρο; Πολιτικοί επιθανάτιοι ρόγχοι και σπασμωδικές κινήσεις, είναι. Δεν είχαμε σκοπό λοιπόν, αλλά και να θέλουμε να αγιάσουμε δε μας αφήνουν οι διαβόλοι, κατά την λαϊκή ρήση.

ΤΟ ίδιο πείσμα είχε δείξει και με τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς, που είχε ζητήσει από τον υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή να του παραχωρήσει την αρμοδιότητα για να τον φτιάξει η Περιφέρεια. Που «πνίγηκε» στην ...αρμοδιότητα και αφού πέρασαν άπρακτα περί τα δύo χρόνια, την... επέστρεψε! Για να λέει τώρα ο υπουργός ότι θα είναι ένας δρόμος με τρεις λωρίδες, κάτι που επανέλαβε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, απαντώντας σε εύστοχη ερώτηση του συναδέλφου Γιώργου Γιαννάκη για τον «Πρωινό Λόγο». «Θα γίνει, αλλά δε θα είναι όπως τον θέλουν ορισμένοι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μπορούσε να πει ότι τα έκανε μαντάρα ο κ. Καχριμάνης και πλέον δεν μπορεί να γίνει τίποτε καλύτερο. Ακριβώς τα ίδια όμως έκανε ο Περιφερειάρχης και με τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, για να είναι άγνωστο αν και πότε θα ξεκινήσει!

**

ΤΕΤΟΙΟ και χειρότερο πείσμα («καλογερικό», που λένε...) δείχνει και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος με τα κτίρια της Βελλάς. Αφού πρώτα κατήγγειλε ότι έγινε... «πλιάτσικο» με αντικείμενα της καταργηθείσας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και αφού τον ξεμπρόστιασαν τόσο η μέχρι πρότινος Πρόεδρός της καθηγήτρια κ. Ράπτη, όσο και ο Πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Καψάλης, ότι έτσι επιτάσσει ο νόμος να γίνει, κλείδωσε τα κτίρια της Βελλάς! Στα οποία όμως είχε εγκαταστήσει αλλοδαπούς που εργάζονται στις επιχειρήσεις της Ανώνυμης Εταιρίας του (εκτροφή ζώων, τυροκομεία, αμπέλια κλπ. καλλιέργειες), η οποία εκμεταλλεύεται την περιουσία της Βελλάς!

ΕΤΣΙ «γουστάρει» κι αυτός, όπως ο Περιφερειάρχης, χωρίς να νοιάζεται για την εικόνα που σχηματίζουν για αυτόν οι πιστοί. Ενεργεί, ως η περιουσία να είναι δική του και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ατιμωρητί και χωρίς να υφίσταται κανένα έλεγχο! Να ρωτήσουμε αν έψαχνε πολύ ο Αρχιεπίσκοπος να βρει τέτοιο κελεπούρι και να τον κάνει Μητροπολίτη σε μια ιστορική Μητρόπολη, θα είναι μάταιο. Ήταν στη Γερμανία, έγινε Γραμματέας της Αρχιεπισκοπής και ακολούθως Μητροπολίτης Ιωαννίνων, για να βρει εδώ πεδίο εμπορικής δράσης. Για να τον αγκαλιάσει το σάπιο, άθλιο «σύστημα» λεηλασίας που θέριεψε και δεν αφήνει τίποτε όρθιο και αλώβητο. Που έχει διαβρώσει τον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό ιστό του τόπου! Που για να αποτιναχτεί η σκόνη από τον κουρνιαχτό, απαιτούνται- όπως έχουμε ξαναπεί- ριζικές τομές και ανατροπές!

**

ΚΑΙ θα ήταν... παρεξηγήσιμη παράλειψη αν δε συμπληρώνονταν  η... «τριάδα η ομοούσιος» με τον (της μειοψηφίας) δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ. Χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζει να κλείσει σχεδόν το κέντρο της πόλης! Ένας κόμβος αχρείαστος και επικίνδυνος στη θέση ενός μικρού όμορφου πάρκου, απίστευτα μεγάλος χώρος μπροστά από το δικαστικό Μέγαρο (για να σταθμεύουν δικαστές, εισαγγελείς και υπάλληλοι τα αυτοκίνητά τους), απίστευτες παρεμβάσεις- αλλαγές στην πλατεία Πάργης, με τεράστιους κυκλικούς χώρους στις στροφές των οδών Χρ. Πάτση και Σμύρνης, προφανώς για να βγουν «τραπεζάκια έξω», με το πρόσχημα της απαγόρευσης στάθμευσης!!! Επιπροσθέτως δε, ο κ. Ελισάφ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει η (ανα)κατασκευή της κεντρικής πλατείας, κόστους 5 εκατ. έναντι των 2 εκατ. που εκτιμούνταν επί δημαρχίας Μπέγκα και τότε θα δείτε πώς είναι το χάος!

ΟΠΟΤΕ πολύ σωστά επεσήμανε ο «Πρωινός Λόγος», ότι διώχνουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο, αλλά δεν προνοούν που θα πάνε! Διότι όλα δείχνουν ότι δεν έλαβε υπόψη της η Δημοτική Αρχή καμιά κυκλοφοριακή μελέτη ειδικών πχ συγκοινωνιολόγων, δεν ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, παρά μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, που όμως επιδεινώνουν την κατάσταση! Να φτιάξει όμως τους δρόμους πχ στο Σταυράκι - Νεοχωρόπουλο, ούτε που την απασχόλησε. Να φτιάξει πεζοδρόμιο και να φωτίσει τον πιό επικίνδυνο δρόμο των Ιωαννίνων, στην προέκταση της Βελουχιώτη προς τις φυλακές, δεν τη νοιάζει! Και ανενδοίαστα προειδοποίησε όλους μας ο κ. Ελισάφ ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές για να... ολοκληρώσει λέει το έργο του! Νομίζει...