Συνέπεια–Συνέχεια–Σταθερότητα: Το τρίπτυχο της κυβερνητικής πολιτικής!

on .

 Στο τρίπτυχο Συνέπεια – Συνέχεια – Σταθερότητα, αποτυπώνεται ξεκάθαρα το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής. Σε αυτές τις τρεις λέξεις – κλειδιά, εμπεριέχεται το κυβερνητικό σχέδιο των επόμενων μηνών – μέχρι τις εθνικές κάλπες του 2023 – αλλά και η στρατηγική της επόμενης τετραετίας. 

Η συνέπεια αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τις αλλεπάλληλες και πρωτοφανούς σφοδρότητας, παγκόσμιες κρίσεις, που έχουν διαμορφώσει ένα διεθνές απρόβλεπτο περιβάλλον, η κυβέρνηση κινήθηκε αταλάντευτα ακολουθώντας τη γραμμή της συνέπειας λόγων και πράξεων, κατορθώνοντας να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του προεκλογικού προγράμματός της. Η έξοδος της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία είναι πια γεγονός. Χαμηλότεροι φόροι, μείωση της ανεργίας, ψηφιακό κράτος, φοροελάφρυνση μεσαίας τάξης, αμυντική θωράκιση της χώρας, συνιστούν καρπούς της σκληρής, συστηματικής, υπεύθυνης και αποτελεσματικής προσπάθειας που κατέβαλε η κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια. Το έργο που έχει επιτελεστεί είναι το θεμέλιο για όλα όσα οραματιζόμαστε.

Η πολιτική αυτή, θα έχει συνέχεια με μια δέσμη μέτρων στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της  86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την πολιτική του, με γνώμονα την ανάταξη και ανάπτυξη της χώρας. Κατανοώντας ότι τα ευεργετικά για την κοινωνία μέτρα θα πρέπει να στηρίζονται στη βάση των δημοσιονομικών περιθωρίων και των αντοχών της οικονομίας, οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν είναι προσεκτικά κοστολογημένες. Πρόκειται για 21 πρωτοβουλίες συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, με έμφαση στους πιο αδύναμους και στους νέους, που θα εκδηλωθούν σε τρεις χρονικούς κύκλους: 

- Οκτώ μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022. Ενδεικτικά: Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους, ειδική παρέμβαση για τη μείωση του κόστους πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, επιδότηση € 60 εκ. για λιπάσματα και € 80 εκ. για ζωοτροφές, επιπλέον 200.000 δικαιούχοι στο «Τουρισμός για Όλους».

- Δώδεκα μεγάλες αλλαγές που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση. Ενδεικτικά: αύξηση κατά 6% των χαμηλών συντάξεων, κατάργηση για πάντα της Εισφορά Αλληλεγγύης, αναμόρφωση Ειδικού Μισθολογίου 20.000 γιατρών ΕΣΥ με αύξηση μισθού και επιδομάτων Ευθύνης, επέκταση επιδόματος μητρότητας σε ιδιωτικό τομέα από 6 σε 9 μήνες, 

- Και τέλος ένα σχέδιο - τομή 6 σημείων που απαντά σε ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της στέγης, κυρίως των νέων.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό, αναδεικνύεται άμεσα η ανάγκη ύπαρξης ενός σταθερού πολιτικού περιβάλλοντος. Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί τη βασική παράμετρο για να επιτευχθεί αφενός η οικονομική σταθερότητα και αφετέρου η ασφάλεια που οδηγεί στην ανάπτυξη και την εθνική πρόοδο. Αυτό προϋποθέτει μία σταθερή και ισχυρή Κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ικανός καπετάνιος. Κρατά γερά το τιμόνι στις φουρτούνες και έτσι θα οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στις εθνικές εκλογές, στο τέλος της τετραετίας. Προχωρούμε με γνώση, ισχυρή βούληση, σχέδιο, διορατικότητα και αποφασιστικότητα, με στόχο μια Ελλάδα ακόμα πιο δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφή.