Σαρώνοντας… ειδήσεις!

on .

- Πολύ χρησιμοποιείται η λέξη Σαρώνω-σάρωση, στην ψηφιακή τεχνολογία. Ακούγεται κάθε μέρα, αλλά για τη βασική της έννοια, που είναι το σκούπισμα η απομάκρυνση των σκουπιδιών και των άχρηστων αντικειμένων, δεν τη συναντάμε στην καθαριότητα της πόλης, ενώ και στο μεγάλο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών δεν ακούστηκε καθολικά.

- Η λέξη σάρωση έχει μια σημαντική θέση στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή και στο παρελκόμενό του τον «Σαρωτή»!

- Η έκφραση, «σαρώνω ειδήσεις», έχει διάφορες έννοιες με μεγάλο εύρος ερμηνείας, από την ποιότητα της αξιοπιστίας των ειδήσεων, μέχρι τη ρύπανση του καθαρού λόγου.

- Μια «σάρωση» των καθημερινών ειδήσεων μας προσγειώνει σε μια άλλη πραγματικότητα. Κάθε μέρα, ο γείτονας της σουλτανικής φαντασίωσης, μας θυμίζει τα βαθιά νερά της Σμύρνης, ηδονίζεται και καυχάται για τον πνιγμό χιλιάδων Ελλήνων. Απολαμβάνει τη «δόξα» ενός εγκλήματος μιας γενοκτονίας, και απειλεί πως θα το επαναλάβει μέρα ή νύχτα, ή μέρα και νύχτα. - Οι αναθεωρητές και αναθεωρήτριες της ιστορίας μας, που σκόρπιζαν στα χρόνια της «πρώτης φοράς Αριστεράς», τα ρυπαρά δελτία ειδήσεων για «συνωστισμό στη Σμύρνη», δεν βγήκαν να «σαρώσουν» τα ειδησεογραφικά σκουπίδια τους, που άφησαν συνωστισμένα στην ιστορία των σχολικών βιβλίων.

- Η απογραφή πληθυσμού και άλλων δεικτών της κοινωνίας μας, που έγινε εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, ακόμη δεν έδωσε λεπτομέρειες της τοπικής πληθυσμιακής και ηλικιακής σύνθεσης της χώρας. Κάποιες αόριστες ειδήσεις που «δειλά» κυκλοφόρησαν, άφησαν ένα ρύπο για γενική μείωση του πληθυσμού στις 12 από τις 13 Περιφέρειες. Οι ειδήσεις πάσχουν από καθαρότητα. Το ζητούμενο και πολύ ενδιαφέρον νούμερο που περιμένουν πολλοί, είναι, τι κατέγραψε η απογραφή στα ερημοποιημένα χωριά. Πόσο επέτυχε να τα πλαστογραφήσει πληθυσμιακά, το κίνημα μετακίνησης κατοίκων την ημέρα της απογραφής, από πόλεις σε χωριά, και πόσο νόθευσε την απογραφή η ευχέρεια, της «τηλεαπογραφής» των μακράν μόνιμα αποδήμων. Μια «επιτελική» - Πιερακάκιος- ψηφιακή σάρωση θα αποκάλυπτε πολλά σκουπίδια κάτω από το χάλι της ψευδαίσθησης, χωριών με παιδιά και νήπια, αλλά χωρίς σχολεία και νηπιαγωγεία! Και χωρίς κουδούνι και....δασκάλους!!

- Η γενική «τρομοκρατία» που συνοδεύεται από το φάσμα της απομάκρυνσης της ευημερίας και της απώλειας της αφθονίας, της λειψυδρίας και της ξηρασίας και πάσης πανδημίας, γεμίζει την ειδησεογραφία με πολλά «σούφαρα», που χρειάζονται κάποια σάρωση, κοσκίνισμα και καθαρτήριους χώρους (καραντίνες) απόθεσης. Αυτά δε που λέγονται, και δείχνονται με εικόνες και ήχο, για ξηρασία, λειψυδρία., και «διψασμένα ποτάμια» και λίμνες να αδειάζουν, είναι εφιαλτικά. Ποιος μπορεί να φανταστεί τη λίμνη μας, που τόσα βιωτικά, τουριστικά και τόσα… περιβαλλοντικά προικιά προσφέρει στην Μουσουλμανική Μεγαλόπολη, μπορεί να τα χάσει; Πεδίο για καταπατητές και ανάμνηση μιας πληθωρικής ευημερίας και πλούσιων πηγών και πηγαδιών. Και ο Θεός να φυλάει, μη μείνουμε και χωρίς… εμφιαλωμένο! Ποιος μπορεί να τολμήσει να κάνει μια μεγάλη σάρωση αυτών των ειδήσεων και να τις καθαρίσει από «αίρα» και πλαστικά μπουκάλια!

- Μια μεγάλη είδηση είναι αυτή που κουβαλάει μέσα της πολλές «Μπαμπούσκες», καύχημα της Ρωσσικής διαχρονικής ευγονικής παραγωγικής ευημερίας. Οι ειδήσεις που τόσο επικοινωνιακά διασπείρει με μεγάλη κακία και χαιρέκακη διάθεση ο Πούτιν, είναι ο «Ρωσικός Χειμώνας» που θα ακολουθήσει το κλείσιμο διακοπτών αερίου. «Ρώσσικος Χειμώνας»! Εξαγγέλλεται σαν φάντασμα θανάτου. Σαν Σιβηρικό Γκούλαγκ. Κάτι θα θυμούνται οι «πολιτικοί πρόσφυγες» της Τασκένδης. Κάποιες αναμνήσεις θα έχουν από το σοσιαλιστικό παράδεισο και κάποια εμπειρία διαβίωσης σε… χαμηλές θερμοκρασίες. Ποιος μπορεί να κάνει μια «κόκκινη σάρωση» των ειδήσεων αυτών και να διώξει τα σκουπίδια της απειλούμενης παντελούς έλλειψης αερίου, με μια «διαφώτιση» για τα καλά του «Ρωσσικού Χειμώνα»!

- Σε όλη αυτή τη σκοταδιστική επικοινωνιολογία και «Επιτελική Διακυβέρνηση», έχουμε κυρίαρχη την είδηση για την ενεργειακή επέλαση, συνοδευόμενη από μια «αναπτυξιακή» μεγαλοστομία. Αν αληθεύει, ακούστηκε και γράφτηκε, η προκλητική νησιώτικη καυχησιολογία, ότι αυτοί δεν έχουν πρόβλημα ενεργειακό. Έχουν επάρκεια από .... «γαλάζιο πετρέλαιο» (τουρισμός!), με την πρόβλεψη μάλιστα ότι εφέτος θα κατακτήσουν και τουριστικό ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών. Ε, ας κάνει το Επιτελικό κράτος, μια γενναία σάρωση στα «Γαλάζια» υπερκέρδη, όπως, διαφημίζουν, ότι γίνεται στις παραγγελίες ταχυφαγίας, να ενισχυθούν οι άπορες τουριστικά περιοχές, λίγης ευδαιμονας από το γαλάζιο πετρέλαιο!

- Άκου, «γαλάζιο πετρέλαιο»! Την ώρα που ο Σουλτάν Ερντογάν, μας έκλεψε το γαλάζιο και -έντυσε την καταπατημένη Ιωνία και τον Πόντο. Το πετρέλαιό μας, μαζί με το αέριο του Δελβινακίου...κοιμούνται αναπαυτικά στις σεισμικές πλάκες!

- Πάμε παρακάτω. Για λίγη ευχάριστη ατμόσφαιρα. Πόσο ευτυχισμένοι έδειχναν οι Βρετανοί πολίτες, που μια γυναίκα «τόρισα», κέρδισε με μια πολυήμερη ανοικτή εκλογική διαδικασία, αναδείχθηκε αρχηγός του κόμματος. Χωρίς φασαρίες, χωρίς πορείες, χωρίς… παγιδευμένα τηλέφωνα και «απόρρητες» διαδικασίες. Χωρίς πρωθυπουργό στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, με ένα άλλο «Επιτελικό Κράτος» να λειτουργεί σαν ρολόι καλοκουρδισμένο. Χωρίς προβλήματα ή κόστος από τη Βασιλική Αυλή, και την Βασίλισσα απούσα. Και το εντυπωσιακό, να την χειροκροτεί ο αντίπαλος στη διαδοχή για την αρχηγεία. Τέλος, ο Τζόνσον να χειροκροτεί και να δηλώνει με χαμόγελο ότι θα βοηθήσει τη νέα αρχηγό του κόμματος και νέα Πρωθυπουργό, αποχωρώντας χαμογελαστός, από την πρωθυπουργική κατοικία, χωρίς φρουρά, πεζός και χειροκροτούμενος. Σκηνές που έχουν «σαρωθεί» από τη δική μας πολιτική και πολιτειακή σκηνογραφία. Μένουν το Μαξίμου και τα βασιλικά ανάκτορα, όπου στεγάζεται, «φιλοξενείται», η Δημοκρατία μας, αφού και μετά από 50 χρόνια μεταπολίτευσης, και τόσα μεγάλα έργα που έγιναν, δεν ανεγέρθηκε ένα «Σπίτι» της Δημοκρατίας μας, σαν «σπίτι του λαού», με τόσο λαϊκισμό που ακόμη κυριαρχεί και κυκλοφορεί και δεν «σαρώνεται», από τους «θιασώτες» των δημοκρατικών ιδεωδών της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Μαθήματα Δημοκρατίας από την Αλβιώνα, με Τζόνσον θαυμαστή της Αρχαίας Ελλάδας, που είχε στο γραφείο του την προτομή του Περικλή των Αθηνών μας.

- Με το φαράσι στο χέρι, «σάρωμα» της τελευταίας είδησης. Ανακοινώθηκαν μέτρα περιορισμού κατανάλωσης ενέργειας. Νεωτερισμός, ο διορισμός, υπεύθυνου παρακολούθησης της κατανάλωσης σε κάθε μονάδα. Στόχος, περιορισμός κατά 15%. Οι επιτυγχάνοντες παραπάνω επίδοση, θα έχουν μπόνους. Επιστροφή του Σταχανοβιτισμού («Ήρωες της εργασίας»). Σύντροφε Πούτιν, εξάγεις ξανά, τα «νέα....Σοβιέτ»! Χαρά στον Περισσό! Σκούπα και «σάρωση»! Σύντροφοι, ο Πούτιν «σαρώνει» τον καπιταλισμό!

 

- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο  μέτοικος