Τα… χρονόμετρα!

on .

Και μέσα στη βοή της Σαββατιάτικης λαϊκής, ακούγεται μια δυνατή φωνή με… σπαστά Ελληνικά! Ήταν ο μελαμψός αλλοδαπός, που πωλούσε ρολόγια… με χρονόμετρο!

- Πάρτε, φώναζε, 2 χρονόμετρα 5 ευρώ! (Δελεαστική… Κινέζικη τιμή!).

- Θα πάρω 2, είπε ο μπάρμπα Μήτσος! Το ένα θα το βάλω στο χέρι μου και το άλλο θα το κρεμάσω στον τοίχο του μπάνιου! Θα χρειαστεί για την οικογενειακή… χρονομέτρηση και τη διάρκεια του ντουζ! Ήρθαν ευρωπαϊκές… συστάσεις (προς το παρόν…), για εξοικονόμηση ενέργειας!

Ο Θύμιος δεν πρόλαβε να αγοράσει! Είχαν γίνει ανάρπαστα! «Έφευγαν» δυο – δυο! Αλλά δεν απελπίστηκε… Θα εμφανιστεί και κάποιος άλλος αλλοδαπός μικροπωλητής!

Συμφώνησαν ο Μήτσος και ο Θύμιος πως είναι μία πολύ καλή αγορά, τώρα με την ενεργειακή κρίση!

Το χρονόμετρο στο μπάνιο θα το παρακολουθεί… ο λουόμενος και θα έχει στόχο το ντουζ να μην υπερβαίνει… τα 5 λεπτά! Ενώ «απ’ έξω» ο κηδεμόνας θα είναι ο… αρχιδιαιτητής!

Και πάνω στην κουβέντα, άστραψε και βρόντηξε ο Μήτσος!

- Καλά ρε Θύμιο, του είπε, εσένα ο κανακάρης σου που είναι τεμπέλης και γυρίζει σπίτι κουρασμένος… απ’ τους φραπέδες, μπορεί να κάνει ένα γρήγορο ντουζ, σε 5 λεπτά! Ο δικός μου όμως, που είναι γκαραζιέρης, βγαίνει σε 5 λεπτά η μουντζούρα της δουλειάς;

- Δεν ξέρω Μήτσο, του είπε ο Θύμιος, χρειάζεται ένας… συντονισμός, να βοηθήσουμε όλοι τον ερχόμενο χειμώνα!

Ας… αξιοποιήσει ο καθένας το πεντάλεπτο με το δικό του τρόπο!

Ας διαθέσει ο καθένας στο ντουζ τα 2 λεπτά, για πολύ καλό πλύσιμο των χεριών! Και τα επόμενα 2 λεπτά για πλύσιμο… των επίμαχων σημείων! Και το τελευταίο λεπτό να το… απολαύσει με… δροσερό κρύο νερό!

Και να σου πω και το τελευταίο Μήτσο! Εάν είσαι γρήγορος και δεν… τραγουδάς στο μπάνιο, τα 3 λεπτά είναι αρκετά!

- Τι λες βρε Θύμιο! Τότε είναι που θα πούνε: Αυτός «έσπασε» όλα… τα χρονόμετρα!

 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.