Στα… μαχαίρια!

on .

● Η «τηλεοπτική τρομοκρατία», δεν είναι καλό πράγμα… Κυρίως στις ενημερωτικές εκπομπές! 

Όμως η σωστή ενημέρωση, «οπλίζει» τον πολίτη, να αντιμετωπίσει δύσκολές καταστάσεις… Επομένως είναι καλό, να γνωρίζουμε έγκυρα και έγκαιρα, το «τι μας περιμένει», ατομικά, οικογενειακά, αλλά και σαν κοινωνία!

Έτσι, δεν αποτελεί παραπληροφόρηση, πως μετά το φθινόπωρο, θα έρθει ένας βαρύς χειμώνας! Είναι η «εποχή του ψύχους»! Ένα κλίμα αναταραχής δημιουργείται σε όλους, με όλα τα συμβαίνοντα γύρω μας! Φτιάξτε λοιπόν την «εικόνα»: Στα Σχολεία, όπου οι μικροί μαθητές, θα τραγουδούν στην παγωμένη αίθουσα: 

Ο βοριάς που τ’ αρνάκια παγώνει

Και ακούν τις συμβουλές… της Παγώνη!

(κρύο και κορωνοϊός… πάνε πακέτο!)

Οι εργαζόμενοι, φορώντας περισσότερο ενδυματολογικό… «εξοπλισμό», γιατί οι ενεργειακές δυνατότητες στο χώρο δουλειάς τους, θα είναι (λόγω Πούτιν), περιορισμένες! Η θέρμανση που ξέραμε όλοι στα σπίτια μας, αποτελεί μακρινή ανάμνηση και ο «πάροχος», σε δύσκολες στιγμές ζητάει περισσότερα! (αυτούς τους «παρόχους», πρέπει κάποιος να τους ταρακουνήσει! Αρχικά… με λόγια!)

Το πορτοφόλι του Έλληνα, ζει μεγάλες περιπέτειες, αλλά και η αγορά πέφτει «σε χειμερία νάρκη!» Και όλα αυτά, εξαιτίας του πολέμου (κυρίως), αλλά και των μεγάλων συμφερόντων! Και αυτά τα συμφέροντα, είναι που δημιουργούν τη φτώχεια, αλλά και τον πλούτο… σε άλλους!

Αλλά, αυτό το άγριο «χειμωνιάτικο τοπίο» που θα διαμορφωθεί... αναγκάζει το Μήτσο και το Θύμιο τουρτουρίζοντας… να φιλοσοφούν: 

Εκείνο που απασχολεί το φτωχό, είναι η φτώχεια!

Εκείνο που απασχολεί τον πλούσιο… δε μας ενδιαφέρει!

(Δείχνουν… διαβασμένοι, αφού την άποψη αυτή, τη διατύπωσε ο Μπέρναρντ Σο!)

Τελικά, φτώχεια και χειμώνας, θα βρίσκονται συνεχώς… στα μαχαίρια! Και πώς να γίνει αλλιώς…

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.