Μπορεί τα κάστρα να πέφτουν από μέσα, αλλά όχι πάντα

on .

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο διδάχος και φωτιστής του Γένους είπε σε μια προφητεία του «το κακό θα έρθει από τους διαβασμένους». Δεν μπορώ να γνωρίζω τι εννοούσε ο Αγ. Κοσμάς, μπορώ όμως να πω πως οι «καλαμαράδες» έβλαψαν κάποιες φορές την Πατρίδα μας.

Την πρόδωσαν. Την κατακερμάτισαν. Την έπαιξαν στα ζαριά της διεθνούς διπλωματίας. Την μείωσαν. Ο Θεσπρωτός πρώην Υφυπουργός κ. Αντώνης Μπέζας σε πρόσφατη ομιλία του με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του κ. Ηλία Θεοδώρου Κάλλη «Το χωριό μας και η ένωση των τριών» που έγινε στην Καταβόθρα Μαργαριτίου, αναφέρθηκε ακριβώς σε καθηγητάδες της… συνομοταξίας που αναφέρει ο Πατροκοσμάς. Σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις επιστημονικές τους περγαμηνές στη διαστρέβλωση της ιστορίας μας. Σε κάποιους που παραχαράσσουν την ιστορία και αποδομούν τις αλήθειες επί των οποίων στηρίζεται.

Είχε μάλιστα το θάρρος ο κ. Μπέζας να αναφερθεί προσωπικά στους περί ων ο λόγος, καθηγητές, κ.κ. Βασίλη Νιτσιάκο και Αλέξη Ηρακλείδη. Η αναφορά του κ. Μπέζα έγινε με αφορμή τη δράση της «Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων» και προσωπικά του Προέδρου της κ. Νιτσιάκου, αλλά και του καθηγητή Δημοσίων Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ.  Ηρακλείδη που σε άρθρο του «κάλεσε» την Ελλάδα να ζητήσει- άκουσον, άκουσον- συγγνώμη για τη «γενοκτονία» σε βάρος των «Τσάμηδων»!

Δεν τον ακούσαμε να υψώνει τη φωνή του ποτέ για την γενοκτονία των Ποντίων, ούτε για την γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Ανήκει και αυτός στους θιασώτες του συνωστισμού και όχι του σφαγιασμού και του διωγμού των Ελλήνων.

Μα, αν έχεις τέτοιους φίλους και μάλιστα μορφωμένους Έλληνες τι τους θέλεις τους εχθρούς! Και όπως πολύ εύστοχα υπογράμμισε ο κ. Μπέζας, όσοι υποστηρίζουν τα παραπάνω είναι και ανιστόρητοι και λειτουργούν ως «δούρειος ίππος» σε ξένες προπαγάνδες.

Κάτι τέτοιοι τύποι είναι σύγχρονοι εγχώριοι «εφιάλτες», οι οποίοι δυστυχώς ευδοκιμούν στην πατρίδα μας αιώνες και τώρα τελευταία έχουν ξεπεταχτεί ως νούφαρα. Και χάρη σ’ αυτούς ευδοκιμεί και η ξένη προπαγάνδα. Γιατί στις δικές τους απόψεις στηρίζουν και οι εχθροί της πατρίδας μας τις απόψεις που εκφράζουν για να μας ισοπεδώσουν.

Αλλά όλοι αυτοί, που χρησιμοποιούν την γραφίδα τους και υποστηρίζουν ξένα συμφέροντα, συνήθως κατοικοεδρεύουν στο κλεινόν άστυ, είναι ψευτοπροοδευτικοί γραμματιζούμενοι, «υπηρέτησαν» την Πατρίδα έχοντας κάποιον… μπάρμπα και την έβγαλαν μια ζωή εντός λεκανοπεδίου. Δεν αγαπούν τον τόπο τους γιατί δεν δέθηκαν ποτέ μ’ αυτόν και με τις επιστημονικές φανφάρες τους υπηρετούν ξένα συμφέροντα.

Μπορεί  τα κάστρα να πέφτουν από μέσα! Όσο υπάρχουν υγιείς φωνές θα υπάρχει και αφύπνιση. Τους  έχουμε πάρει είδηση. Ξέρουμε το ρόλο τους και τι ακριβώς επιβουλεύονται. Την κατάλληλη στιγμή θα πάρουν όλοι αυτοί το μάθημά τους.

(στο www.exapsalmos.gr)