Η κριτική του Στ. Καλογιάννη για Μ. Ελισάφ – Αλ. Καχριμάνη!

on .

 «....Ο ΜΟΝΟΣ ολοκληρωμένος Σχεδιασμός είναι το Ρυθμιστικό Σχέδιο, το οποίο παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο. Όσο νωρίτερα υιοθετήσει η Αυτοδιοίκηση τις προτάσεις του, τόσο καλύτερα. Αλλιώς φοβάμαι ότι οι αυτοσχεδιασμοί τύπου Πάρκου Τεχνολογίας, γηπέδου ξιφασκίας, αξιοποίησης κτιρίου επί της Δομπόλη, θα διαδέχονται ο ένας τον άλλον, δημόσιο χρήμα θα σπαταλάται, ενώ τα χωροταξικά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα του λεκανοπεδίου θα οξύνονται...»!

«ΣΦΑΓΗ» των Δημάρχου και Περιφερειάρχη κ.κ. Ελισάφ και Καχριμάνη αντιστοίχως, από τον βουλευτή κ. Σταύρο Καλογιάννη πριν από λίγες ημέρες, όχι με το γάντι όπως λένε, αλλά με... χασαπομάχαιρο! Και για να τους αποτελειώσει, επισήμανε ότι ο Τοπικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός στην καλύτερη περίπτωση ίσως είναι έτοιμος περί τα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας, αν όλα κυλήσουν ομαλά! Μεγάλες αλήθειες από τον κυβερνητικό βουλευτή που δε μάσησε τα λόγια του, αλλά μίλησε για το πώς έχει η κατάσταση στον τόπο μας, που υφίσταται πρωτόγνωρη «ταλαιπωρία» από τους (ακριβούς και περίεργους) ερασιτεχνισμούς των... επαγγελματιών πανεπιστημόνων κ.κ. Ελισάφ και Καχριμάνη. 

ΧΩΡΙΣ κανένα δισταγμό λοιπόν θα πούμε ότι ο κ. Σταύρος Καλογιάννης έχει απόλυτο δίκιο. Κακώς βεβαίως περιόρισε την κριτική του σε τρία μόνο θέματα, αλλά αυτά είναι που κυρίως απασχολούν την επικαιρότητα και λόγω της «οσμής σκανδάλων» που αναδύεται και μάλιστα με «πνιγηρό» τρόπο! Το Πάρκο Τεχνολογίας που το κόστος του υπολογίζεται στα 40 εκατ., η αγορά και μεταφορά υλικών του «γηπέδου ξιφασκίας» που προορίζονται για... κλειστό γυμναστήριο, μέχρι τώρα ξεπέρασε τα 4 εκατ. και ουδείς γνωρίζει πού θα φτάσει το κόστος (και στα δυό πρωταγωνιστής ο κ. Καχριμάνης), ενώ για το κτίριο που στέγαζε το Πανεπιστήμιο στην οδό Δομπόλη, σε πρώτη φάση εγκρίθηκαν 12,5 εκατ.  και μάλλον τώρα αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια του ερειπίου, με τις ετσιθελικές αποφάσεις του κ. Ελισάφ.

ΔΕΝ είμαστε συνομιλητές του κ. Καλογιάννη, για να γνωρίζουμε περισσότερα για τις σκέψεις του σχετικώς με την ανάπτυξη του τόπου,  ουδέ καν (ο Θεός να μας φυλάει...) των κ.κ. Ελισάφ- Καχριμάνη, των οποίων όμως ζούμε, γευόμαστε τις κάκιστες «ακροβατικές» επιδόσεις τους αλλά πανάκριβες, τις οποίες απαιτούν να χειροκροτήσουν όλοι! Τέτοιες επιδόσεις και καμώματα θυμίζουν  μεσαιωνικού τύπου υπαίθριους αποτυχημένους «γελωτοποιούς», τους γραφικούς «τσιρκολάνους», που φυσικά καμιά σχέση δεν είχαν με πραγματικούς ηγέτες. Διότι όσοι στα αλήθεια ηγούνται και δεν παριστάνουν τους ηγέτες διακωμωδώντας τους, δεν γίνεται να αποφασίζουν μόνοι τους, αλλά όλα αποτελούν προϊόν συλλογικής δουλειάς και αποφάσεων με δημοκρατικές διαδικασίες.

ΑΛΛΑ εδώ όλα αυτά έχουν ξεχαστεί, με τον κ. Μωυσή Ελισάφ να τα συναποφασίζει με τον κ. Γιώργο Αρλέτο - ή μάλλον ο δεύτερος αποφασίζει και ο πρώτος συναινεί - και με τον κ. Καχριμάνη να ενεργεί ως να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη ή να έχει έλθει από άλλον και να κάνει ό,τι του κατεβάσει ο σπάνιας σύνθεσης εγκέφαλός του. Και οι δυό επέτυχαν το πολύ… σημαντικό, να τους βρίζει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ή έστω να αμφισβητεί  ευθέως τις αποφάσεις τους. Επιπροσθέτως κατάφεραν να θεωρούνται ως σκάνδαλα πολλά  από όσα πράττουν, με τον κ. Καχριμάνη να κρατά τα σκήπτρα και να καμαρώνει κιόλας! Ως μην έχει συναίσθηση των πράξεών του ή μάλλον να μην τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το να γίνει αυτό που θέλει, υπερασπιζόμενος και το δικαίωμά του στο να αυξάνει την περιουσία του.

ΕΧΕΙ δίκιο λοιπόν ο κ. Σταύρος Καλογιάννης, αλλά χωρίς να θεωρηθεί ως αμφισβήτηση της αξίας των όσων είπε και λέει συχνά ή της συνεισφοράς του στην εξέλιξη του τόπου, θα ρωτήσουμε για πολλοστή φορά: Γιατί δεν δόθηκαν λύσεις όταν ήταν αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Υποδομών, σε πολλά από αυτά που ο κ. Καλογιάννης καταγγέλλει ότι καθυστερούν και θέλουν μια δεκαετία ακόμη; Επί παραδείγματι, το περίφημο Προεδρικό Διάταγμα της λίμνης Παμβώτιδας που σέρνεται επί δεκαετίες, το Χωροταξικό του λεκανοπεδίου, ο Τοπικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός κλπ; 

ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ όσα διερωτώνται οι πολίτες, ενώ σίγουρα κάποια εξήγηση θα υπάρχει και που με προσοχή θα την ακούσουμε αν δοθεί- καίτοι μέχρι τώρα ο κ. Καλογιάννης απέφυγε να πει με σαφήνεια τι συνέβη και δεν μπόρεσε να προωθήσει αυτά τα δυό- τρία μεγάλα θέματα. Να ρωτήσουμε όμως και τούτο: Αυτά που είπε και λέει σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του, για τα του τόπου και την καταστροφική πολιτική των Ελισάφ- Καχριμάνη ο κ. Καλογιάννης στα Γιάννινα, τα λέει στον πρωθυπουργό ή στους αρμόδιους υπουργούς; Τους ενημερώνει ότι το δίδυμο των εκλεκτών τους τα έκανε μαντάρα και πως έχουν μερίδιο ευθύνης που έχουν ξεσαλώσει και που ανέχονται τις προκλητικές και επιζήμιες ενέργειές τους;