Πάλι καλά…

on .

Στην Ιστορία, ο βαθμός του είναι μηδέν (0)! Στη Γεωγραφία, επίσης μηδέν (0). Εκεί που αριστεύει είναι το… εθνικιστικό παραλήρημα! (Πρωτεύον μάθημα στην Τουρκία…).

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο ακροδεξιός Μπαχτσελί, ξέφυγε εντελώς! Παρουσίασε ένα χάρτη Ελλάδας – Τουρκίας, με το Ελληνικό Αιγαίο στη μέση και σαν να ήταν ένα μεγάλο ταψί… Γιαννιώτικου μπακλαβά, πήρε ο μπαγάσας όλο το Αιγαίο στην Τούρκικη πλευρά, αφήνοντας και… λίγες Αιγαιοπελαγίτικες παραλίες στην Ελληνική πλευρά και λίγα νησιά! Και με αυτή την «εικόνα» καμάρωνε, έχοντας δίπλα του τους «γκρίζους λύκους»!

Δεν άφησε νησί για νησί, που να μην το «βάφτισε» Τούρκικο! Ακόμη και στη λεβεντογένα Κρήτη «έβαλε χέρι»! (Πες αλεύρι Μπαχτσελί, δεν περνάει η απειλή!).

Το ευτύχημα είναι πως… τη γλίτωσε η Ακρόπολη από την τούρκικη παράνοια!

Για τον «ιερό βράχο» δεν εξέφρασε ο Μπαχτσελί καμία αντίρρηση και τον θεώρησε Ελληνικό και Παγκόσμιο Μνημείο! (Πάλι καλά… Κάτι που δεν συνέβη με την Αγιά Σοφιά!).

Αυτόν τον Τούρκο πολιτικό πρέπει σύντομα κάποιος να τον «μαζέψει» αν και ο Τούρκικος λαός στις ερχόμενες εκλογές τον έχει… για τα μπάζα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις!

Εκτός εάν είναι «βαλτός» από… ανώτερα κλιμάκια και εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς!

Διαστρεβλώνοντας Ιστορία και Γεωγραφία, δημιουργεί μια τεχνητή ένταση, που οι λαοί και των δύο χωρών, δεν επιθυμούν! Πολύ «κακός μαθητής» ο Μπαχτσελί!

Αλλά ο Έλληνας είναι καλός στην Ιστορία, στη Γεωγραφία, αλλά και σε όλα τα «μαθήματα»!

Αριστεύει και στα… Μαθηματικά! Και μπορεί να πει στο Μπαχτσελί: Γείτονα, ένα και ένα κάνουν δύο! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής