Πότε θα γίνουν εκλογές…

on .

 Στα δύσκολα χρόνια της Χούντας, ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης τραγούδησε: Πότε θα κάνει ξαστεριά! 

Στις μέρες μας, ο Έλληνας διερωτάται: Πότε θα γίνουν εκλογές! (και αυτό το κάνει, από τις πρώτες μέρες μιας νεοεκλογείσας κυβέρνησης! Κουσούρια είναι αυτά…)

Στο «πότε θα γίνουν εκλογές», την καλύτερη απάντηση έδωσε ο ευφυέστατος Κώστας Τασούλας, συμπατριώτης μας και πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής!

Εκλογές θα γίνουν από τις 7 το πρωί, ως τις 7 το απόγευμα! Όταν μια «ατάκα» είναι άκρως επιτυχημένη, οφείλουμε όλοι να την επικροτήσουμε! Δεν χρειάζονται μεμψιμοιρίες, αν την είπε ένας Δεξιός ή ένας Αριστερός, την διατύπωσε ένας πανέξυπνος άνθρωπος!

Τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Γνωρίζω βεβαίως, πως είναι αξιόλογος πολιτικός και άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας! Και αυτό του δίνει ένα υπερκομματικό κύρος!

Το χιούμορ του, έξυπνο και… αιχμηρό! Είναι μεγάλο «όπλο» η άριστη χρήση της γλώσσας! Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει, είπε ο λαός! Και δυστυχώς, δεν χειρίζονται καλά την ελληνική γλώσσα και οι 300! Κατά καιρούς, έχουν εισέλθει στη Βουλή και άνθρωποι «περιορισμένων λεκτικών δυνατοτήτων», αλλά ίσως τα κατάφεραν σε πρακτικά ζητήματα!

Η πλούσια ελληνική γλώσσα, μπορεί να δίνει τις καλύτερες απαντήσεις, σε εχθρούς και φίλους, εφόσον βεβαίως την κατέχεις πλήρως! Γλώσσα που δεν «κολλάει», κεραυνοβολεί!

Και ο Κώστας Τασούλας, στην περίπτωση της ημερομηνίας των εκλογών, έδωσε… αποστομωτική απάντηση στο δημοσιογράφο, που ήθελε να μάθει… πρώτος πότε θα κάνει ξαστεριά (εκλογές)!

Από τις 7 το πρωί, ως τις 7 το απόγευμα! Και καλά αποτελέσματα!

Υ.Γ.: Ένα… νέο, της τελευταίας στιγμής. Και ενώ βαδίζουμε προς τις εκλογές, μειώθηκαν αισθητά οι καταθέσεις των Ελλήνων στις Τράπεζες! Σιγά… το νέο!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.