Καλώς τους…

on .

● Είπε ο Έλληνας να πάρει μια ανάσα, εν μέσω θέρους, αλλά δεν τον αφήνουν τα προβλήματα! Σε ολόκληρη τη χώρα γίνεται… της πλατφόρμας! Ο καθένας προσπαθεί να ρίξει λίγα λίτρα βενζίνης στο ρεζερβουάρ, με τις γνωστές κρατικές επιδοτήσεις!

Ο παππούς – οδηγός, που δεν έχει καμία σχέση με την τεχνολογία, ικετεύει τον εγγονό να τον εξυπηρετήσει, μπας και… μισοφουλάρει! Ο κακομαθημένος εγγονός… απαιτεί ένα 20ευρο, για τη βραδινή του έξοδο! Και τι μένουν στον παππού, απ’ τα 40 ευρώ της επιδότησης; Τα 20, για λίγο καύσιμο… Η γριά πιέζει το γέρο να κάνει τη φορολογική δήλωση, ώστε να έχουν δικαίωμα στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς καινούριου ψυγείου! Ο γέρος όμως θέλει… κλιματιστικό, γιατί έχει… υποκείμενα νοσήματα και τον πειράζει πολύ η ζέστη! Δεν μπορούν «να τα βρουν», παρότι είναι μαζί 50 χρόνια, διαφωνούν, μαλώνουν και δυστυχώς… χάνουν τις ημερομηνίες του προγράμματος!

Την ίδια στιγμή, ξεκινάει στη χώρα η προεκλογική περίοδος, παρά την εμμονική φράση: εκλογές στο τέλος της τετραετίας!

Τα κόμματα ανεβάζουν ρυθμούς, οι πολίτες όμως αγωνιούν για… τους απλήρωτους λογαριασμούς! (45% ανέβηκαν τα χρέη των Ελλήνων!). Και μέσα στο γενικό χαμό, με το δράμα των φτωχών και το απίστευτο ύψος των τιμών, κάποιοι επιμένουν να κερδίζουν τηλεθέαση, με τους φόνους… των Πατρών! Όμως «χάνουν πόντους», καθώς εμφανίζεται το… 6ο κύμα του κορωνοϊού, με αυξανόμενα κρούσματα μέσα στο καλοκαίρι και ποιος ξέρει το φθινώπορο τι θα φέρει!

Και ο Έλληνας τηλεθεατής… υποδέχεται τους λοιμωξιολόγους με τη φράση: Καλώς τους!

Είχαν λείψει για λίγο και τώρα εμφανίστηκαν δριμύτεροι… (Δεν φαίνεται να γλιτώνουμε από αυτούς!).

Επιμένουν να μας στριμώξουν με 4η δόση καλοκαιριάτικα, για να μην υπάρχουν ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα τον Οκτώβριο!

Ναι αλλά τον Οκτώβριο θα έχουμε εκλογές, όπως διαβεβαιώνουν οι πάντες!

Η λύση όμως θα βρεθεί… Μπορεί το εμβολιαστικό κέντρο να λειτουργήσει παράλληλα και… σαν εκλογικό κέντρο!

Ελλάς το μεγαλείο σου! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.