Προκλητική φωταγώγηση

on .

ΠΡΙΝ από λίγες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας, παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, υπέγραψε απόφαση για τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειες στο δημόσιο τομέα κατά 30%- για να παραδειγματιστούν και οι πολίτες.

Πολύ σωστά, με τέτοια κρίση και στον τομέα της ενέργειας και όταν μάλιστα οι Έλληνες δεινοπαθούν. Άγια λοιπόν έπραξε, διότι πολλοί εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν πολυνοιάζονται για το πόσο ηλεκτρικό ρεύμα θα καταναλώσουν στα γραφεία τους, αλλά και πολλοί Οργανισμοί του δημοσίου αδιαφορούν παντελώς. ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως ότι η υπουργική απόφαση δεν έφτασε ακόμη στα Γιάννινα, αλλά και μάλλον κανείς εκ των «ηγητόρων» δεν άκουσε τίποτε για αυτή. Γιατί όμως χρειάζονταν να την πληροφορηθούν για να περιορίσουν την κατανάλωση; Το λέμε διότι τα κτίρια της Περιφέρειας Ηπείρου (κυρίως αυτό), του δημαρχείου και της 8ης Μεραρχίας λιγότερο, μόλις βραδιάσει φωταγωγούνται.

Όσο κι αν οι λάμπες ίσως δεν είναι «ηλεκτροβόρες», σίγουρα το γεγονός αποτελεί πρόκληση για κάθε πολίτη που καλείται να πληρώσει αυτή την πολυτέλεια (τέτοιο καιρό και με όσα συμβαίνουν, τι άλλο είναι;), την ώρα που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα του σπιτιού του ή του καταστήματός του...