Επιτέλους, ένα Κράτος που νοιάζεται για τον πολίτη!

on .

Όσοι είχαν την… τύχη να νοσήσουν από  κορωνοϊό και να βρεθούν θετικοί, στα τεστ,  παρά τα τριπλά εμβόλια, αυτοί είχαν την ευκαιρία, μέσα στην ελαφρά τους αδιαθεσία και το κουραστικό κλείσιμο στο σπίτι -η καραντίνα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αλήθεια- είχαν όμως και την ευκαιρία να γνωρίσουν μια μεγάλη, δυσθεώρητη για τα Ελληνικά δεδομένα, έκπληξη! Ποια;

Τα διπλά, τριπλά και τετραπλά τηλέφωνα ενδιαφέροντος από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, τον Ε.Ο.Δ.Υ.  και άλλες δυο - τρεις παρεμφερείς Υπηρεσίες, που δεν τις συγκράτησα, καθώς με απορία και έκπληξη τους ρωτούσα: Ποιοι είστε εσείς, τι είστε και δείχνετε τέτοιο ενδιαφέρον για μας;  Για να ακούσω ότι είναι φορείς του υπουργείου Υγείας που σκοπός τους είναι να προστατεύουν τη Δημόσια Υγεία, να βοηθούν και να συνδράμουν τους νοσούντες και να προφυλάσσουν τους υγιείς!

Κι ένοιωσα μέσα στον πυρετό μου τόση υπερηφάνεια που επιτέλους είδε και η Ελλάδα κοινωνικές υπηρεσίες, είδε και ο Έλληνας πολίτης έναν Κρατικό φορέα να ενδιαφέρεται γι’ αυτόν.  Να γνωρίζουν τ’ όνομά του, και να τον αποκαλούν μ’ αυτό.  Να τον ρωτούν τι κάνει και αν χρειάζεται βοήθεια. Τέτοια  οργάνωση, τέτοια αμεσότητα, τέτοια εξυπηρέτηση,  στην μέχρι χτες, «τριτοκοσμική» Ελλάδα  του …περίμενε και του περάστε αύριο, στην Ελλάδα της αδιαφορίας, της δημοσιοϋπαλληλικής βαριεστημάρας, του κρατικού   ωχαδερφισμού και της τραγικής μοναξιάς κάθε νοσούντα και κάθε προβληματισμένου   Έλληνα πολίτη. 

Πού την είδαμε ποτέ, την  Πρόνοια του Κράτους, πότε αισθάνθηκε ο πονεμένος Έλληνας, στοργικό το χέρι του Κράτους να τον βοηθά και να του συμπαρίσταται, στην αρρώστια ή στην αναδουλειά και στις όποιες δυσκολίες του;  Μόνιμη και  παντελής η  έλλειψη κάθε Πρόνοιας και ενδιαφέροντος για τον απλό Έλληνα πολίτη από καταβολής ελευθέρου Κράτους.  Ποια Κυβέρνηση στάθηκε ποτέ τόσο κοντά στους πολίτες της όσο τώρα, που  νοιώθουμε ότι δεν αγωνιούμε μόνοι μας, αλλά όλοι μαζί υποφέρουμε κι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε. 

Κι ακόμα, σήμερα αισθανόμαστε την Ευρώπη οικογένειά μας. Σήμερα, η Ελλάδα μας εκτιμάται τόσο πολύ από ολόκληρο τον κόσμο, που κανένας Έλληνας δεν ντρέπεται για τους Ηγέτες μας, που φτάνουν στα διάφορα φόρουμ της Ευρώπης και διακρίνονται από αξία, από γλώσσες, από ικανότητες και αξιοπρέπεια. Όσοι, δε, είχαμε την ατυχία να περάσουμε και τον κορωνοϊό, γνωρίσαμε και το προσωπικό ενδιαφέρον της Πολιτείας και αισθανθήκαμε σίγουρα όλοι ότι ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ στην  μέχρι χτες, «έρημη Ψωροκώσταινα»!   

Όποιος δεν το βλέπει αυτό, ή έχει ...τραχώματα στα μάτια και πρέπει να θεραπευτεί, ή του αρέσει να τρέφεται με ψέμματα  και να κοροϊδεύει και τους άλλους, γενόμενος …νούμερο και περίγελος!