Βάλε και τζατζίκι…

on .

● Το «είχαν τάξει» στα εγγόνια τους, ο μπάρμπα Μήτσος και η γυναίκα του, με το τέλος των μαθημάτων του Δημοτικού θα πάνε ένα διήμερο στην Αθήνα, να δούνε την Ακρόπολη! Ζώντας όλοι τους στην επαρχία, γνώριζαν πως οι «μισοί Αθηναίοι»… ακόμη ανεβαίνουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης! Αρκετοί ξεκινάνε να πάνε, αλλά σταματούν στην Πλάκα… στου Μπαϊρακτάρη, για σουβλάκι και μετά βαριούνται να ανέβουν! (Βαρυστομαχιάζουν…).

Τι τόθελε και τόπε ο μπάρμπα Μήτσος, στα τρία του εγγόνια που πέταξαν απ’ τη χαρά τους, αλλά… πέταξαν και του παππού δύο συντάξεις! (Τέτοια ακρίβεια δεν την περίμενε…).

Βενζίνη στο αυτοκίνητο, διόδια, ξενοδοχείο, φαγητό, πολλά λεφτά! (1.200 ευρώ, οικονομικά…).

Φτάνοντας στην Πλάκα οι 5 της επαρχίας (2 μεγάλοι και 3 μικροί), μοσχομύριζαν τα σουβλάκια! Τα εγγόνια αμέσως… παρήγγειλαν, πριν πάνε στην Ακρόπολη!

Δίπλα τους έτρωγε ένας τουρίστας και το σουβλάκι του «είχε απ’ όλα»! (Το τζατζίκι… έκανε παρέα με το μουστάκι του!).

- Καλό, του είπε ο Μήτσος, αλλά έχει σχεδόν 5 ευρώ!

- Και 10 να πάει, εγώ θα το τρώω, είπε ο τουρίστας! (Ο Έλληνας όμως θα μπορεί;).

Ο Μήτσος… το τόλμησε και παρήγγειλε άλλα 2 «απ’ όλα»! Φέρε μας και το λογαριασμό, είπε…

- Πότε έφτασαν τόσο ψηλά οι τιμές, είπε στο γκαρσόνι! Εμείς στο χωριό αφήσαμε το σουβλάκι στα 2 ευρώ και τώρα έφτασε στα 5!

Ευτυχώς που του έμειναν και κάτι ψιλά για τα εισιτήρια στην Ακρόπολη! Να τη δούνε και τα εγγόνια τους και να μη μιλάνε στους φίλους τους μόνο για το… σουβλάκι, στου Μπαϊρακτάρη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.