Τα σωσίβια…

on .

- Κάθε φορά που γίνονται ανακοινώσεις, Μήτσο μου, από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, αλλάζει όλη… η ψυχολογία μου! Αρχίζω να… «ανεβαίνω»! 

- Λογικό είναι Θύμιο μου, έχεις δει ποτέ κυβερνητικό εκπρόσωπο, να… λέει αλήθειες; (διαχρονικά…). Αυτοί έχουν την ικανότητα, να κάνουν το μαύρο – άσπρο, αρκεί να… ικανοποιήσουν το λαό! Να προχτές, ακούγοντάς τον, ξέχασα όλα μου τα προβλήματα! Μιλούσε για το «οικονομικό θαύμα» που βιώνει η χώρα μας, για το θαυμασμό που εκφράζουν όλοι οι ξένοι και πως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι… και Αμερικανοί, αρχίζουν… να μας ζηλεύουν!

- Πώς μας διέφυγε Μήτσο μου, αυτό το «κλίμα», δεν μπορώ να το χωνέψω! (όπως και τα χθεσινά φασόλια…). Και ήθελα να ξέρω, αυτούς τους «δείκτες ευημερίας», τους βγάζουν, μέρα ή νύχτα; Γιατί αν τους βγάζουν μέρα, είναι αδικαιολόγητοι! Αν όμως τους βγάζουν νύχτα, φταίει… η ΔΕΗ που καταργεί το κοινωνικό τιμολόγιο και επικρατεί… σκότος!

- Ε, Θύμιο μου, είναι φυσιολογικό. Εάν οι δείκτες βγαίνουν μέσα απ’ τα γραφεία, έχουν… μία απόκλιση απ’ τα πραγματικά δεδομένα! Άλλο νούμερο πληθωρισμού βγαίνει απ’ το κομπιούτερ του γραφείου κι άλλο στο σούπερ μάρκετ, που έχει τη μορφή… άγριου θηρίου!

Το θέμα είναι πως η κάθε κυβέρνηση, έχει υποχρέωση να δημιουργεί… κλίμα αισιοδοξίας στο λαό, πόσο μάλλον όσο πλησιάζουν οι εκλογές! Εξάλλου οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται, πότε ο λαός συμβιβάζεται… Τώρα, έριξε τα περισσότερα βάρη στον Πούτιν και τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο ίδιος…

- Κι αυτά τα γκάλοπ βρε Μήτσο, παραμένουν στάσιμα! Με απογοητεύουν…

Τα γκάλοπ, όπως ξέρεις, είναι φωτογραφία της στιγμής! Όμως, τις… άγριες στιγμές, το καλοκαίρι θα τις ζήσουμε.

- Θα χρειαστείς Θύμιο μου, 600 ευρώ, για να βάλεις το αυτοκίνητο στο καράβι και να πας σε ένα ελληνικό νησί, για τις διακοπές σου! Και μετά, πως να γυρίσεις; Κολυμπώντας; Γυναίκα, ετοίμασε για καλό και κακό, τα… σωσίβια και… τα μπρατσάκια! 

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.