«Ευλογημένη»… περίοδος!

on .

● Τρίβουν… τα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι, με την εμφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων. Εκεί που πήγαν να βρεθούν στο… τηλεοπτικό περιθώριο, με τη λήξη συναγερμού στον κορωνοϊό, ήρθε από την Αφρική η ευλογιά και έχουν πάλι την ευκαιρία να… ευλογήσουν  τα γένια τους! 

Λίγους μήνες πριν να πάμε στις εκλογές, οι… πίθηκοι τους έβαλαν στο «παιχνίδι». Όσοι από τους λοιμωξιολόγους θα είναι υποψήφιοι (και δεν είναι λίγοι…), θα είναι στο προσκήνιο για… υγειονομικούς λόγους, αλλά ως γνωστόν, «το γυαλί» οδηγεί πιο εύκολα… στη Βουλή.

Η ευλογιά των πιθήκων, κατέβασε από το βάθρο της ειδησεογραφίας, ολόκληρους ογκόλιθους. Την «πλάτη των πιθήκων» βλέπουν, ο Πούτιν, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός, αλλά και του Έλληνα… ο βαθύς αναστεναγμός!

Κάποιοι «ειδικοί», με αφορμή την εμφάνιση της ευλογιάς, μιλάνε για μάσκες καλοκαιρινές, για καραντίνες, για αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ενώ οι περισσότεροι λένε πως ο ιός είναι ακίνδυνος, κάποιοι άλλοι σημειώνουν πως είναι επικίνδυνος! (πάλι τα ίδια…)

Πάντως τηλεοπτικά η ευλογιά πρωτοπορεί. Έτσι, πέρασαν σε δεύτερη «τηλεοπτική μοίρα», ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επισιτιστική κρίση, που δεν θα αργήσει, αλλά και το… ρεζερβουάρ, που ποτέ δεν θα γεμίσει. Ο Πούτιν και ο Ερντογάν, με τις ΝΑΤΟϊκές αψιμαχίες, ειδησεογραφικά βρίσκονται λίγο πριν «τον καιρό»… του Τάσου Αρνιακού.

Πρώτη είδηση λοιπόν, η ευλογιά των πιθήκων, αλλά και η ανησυχία των κατοίκων. Και η ανησυχία τους έχει να κάνει με τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Με το ρεύμα, με τα καύσιμα, με το ύψος των τιμών και την έλλειψη τροφών. 

Και προβληματίζονται ακόμη περισσότερο, όταν οι υγειονομικοί τηλεοπτικοί αστέρες, λένε με επιστημονική τεκμηρίωση, πως η ευλογιά των πιθήκων, μεταδίδεται πολύ γρήγορα με την σεξουαλικότητα!

Επομένως, η Υγεία σε συνδυασμό με την Οικονομία, πέτυχαν το στόχο τους: Μας τα ‘χουν «κόψει» όλα!

 

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.