Θέλουμε την αλήθεια και όχι παραπλανητικές «κορώνες»!

on .

ΤΟΣΑ χρόνια γράφουμε αναζητώντας, ερευνώντας για την αλήθεια, με την κριτική μας να επικεντρώνεται στους ανθρώπους που καθ’ οιονδήποτε τρόπο ασκούν εξουσία, κυρίως στην Ήπειρο.

Δε θέλαμε τίποτε άλλο από την αλήθεια, να σταματήσουν να λένε ψέματα ή έστω να παραπλανούν τους πολίτες, εμάς όλους επιδιώκοντας τον εντυπωσιασμό τους και αποβλέποντας στην ψήφο τους. Δυστυχώς δεν το έπρατταν και την ίδια τακτική ακολουθούν μέχρι σήμερα, κεντρική και τοπική ηγεσία, με αποτέλεσμα την άσκηση σκληρής κριτικής και σφοδρές συγκρούσεις, που θα αποφεύγονταν αν έλεγαν απλά την αλήθεια!

ΤΟ πρόβλημα ξεκινά από την αλαζονεία τους, την ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν για την Ήπειρο και οτιδήποτε κινείται επ’ αυτής, την αίσθηση ότι μόνο αυτοί γνωρίζουν τι είναι καλό για τον τόπο! Επιπροσθέτως, ως απόρροια της αρρωστημένης νοοτροπίας που περιγράψαμε, έρχεται η άρνηση της κριτικής, θεωρώντας εαυτούς «ιερά πρόσωπα» για τα οποία μόνο ύμνοι επιτρέπεται να γράφονται! Έτσι νοιώθουν ή έτσι συνήθισαν, μας είναι παντελώς αδιάφορο. Εμείς να ενστερνιστούμε αυτή την άποψη και να μεταβληθούμε σε υμνωδούς, δεν υπάρχει περίπτωση, που να χτυπιούνται κάτω. Με πενήντα και πλέον χρόνια μαχητικής - ερευνητικής δημοσιογραφικής πορείας, θα ήταν ο απόλυτος εξευτελισμός αν υποκρύπταμε ή έστω συμπλέαμε.

ΓΙΑ να επιμένουμε, θυσιάσαμε σχεδόν τα πάντα. Όχι πως ενδιαφέρει κανέναν, αλλά το αναφέρουμε για να πούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αρνούμαστε να μεταβληθούμε σε εφαψίες της όποιας εξουσίας, όποιο κι είναι το τίμημα -ποιό ακόμη; Την αλήθεια θέλαμε και θέλουμε λοιπόν. Αυτή, που επί παραδείγματι αν έλεγε από την αρχή ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξ. Καχριμάνης για το τι συμβαίνει με το κλειστό - προκάτ της ξιφασκίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, δεν θα εκτίθονταν. Είχε πει -και επέμενε- ότι ήταν δωρεά, αλλά αποδείξαμε ότι δεν είναι και πως το χρυσοπληρώσαμε. Έτσι είχε πει πρώτος ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Αδωνις Γεωργιάδης και στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης.

ΛΕΜΕ δηλαδή, ότι αρκούσε να είχε πει ότι αυτή τη διαβεβαίωση είχε, αλλά «στράβωσε» η δουλειά αφού η «Ιντρακάτ» πήρε τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις εργολαβία, άρα ήταν ιδιοκτησία της πλέον και έτσι το Περιφερειακό Ταμείο αγόρασε τα υλικά, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Τόσο απλά και κατανοητά για όλους, αντί να πασχίζει να κρύψει ένα γεγονός που δεν αμφισβητείται και που επιβεβαίωσε ο ίδιος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη, σίγουρα με πολιτικό κόστος. Γιατί λοιπόν έπρεπε σώνει και καλά να συνεχίσουμε να πιστεύουμε όλοι ότι χάρισαν στα Γιάννινα τα υλικά και που για να στηθεί και να λειτουργήσει το κλειστό γυμναστήριο, θα κοστίσει άγνωστο πόσα εκατομμύρια ακόμη, αφού δεν υπάρχουν μελέτες;

ΜΙΑ αλήθεια δεν κοστίζει όσο ένα ψέμα, που αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Κι αυτό ή μάλλον όλες οι παραπάνω σκέψεις αφορούν και το δήμαρχο της πόλης των Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ, που θεωρούμε αδύνατον να μη γνώριζε τι συνέβαινε. Αλλά μήπως τα ίδια δεν έκανε κι εκείνος με τον φωτισμό της πόλης με led; Τα ίδια και χειρότερα δεν έκανε και με τα σκουπίδια της πόλης; Και για τα δύο θέματα παραπλανούσε πολίτες και αντιπολίτευση, μαζί και για άλλα θέματα που αφορούσαν την απένταξη ή απόρριψη έργων από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα; Υπήρξε κάποιος ιδιαίτερος λόγος που αρνούνταν επιμόνως να ενημερώσει σωστά, να πει την αλήθεια δηλαδή και μάλιστα να ζητήσει τη συνδρομή και των άλλων παρατάξεων, αφού επρόκειτο για το συμφέρον της πόλης.

ΦΤΑΣΑΜΕ στις μαγικές λέξεις, το δημόσιο συμφέρον! Το οποίο, όμως, γενικότερα αμφισβητείται αν εξυπηρετείται σωστά ή έστω και ασυνείδητα υπηρετούνται  άλλου είδους συμφέροντα. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι στις περιπτώσεις που μας απασχολούν σήμερα σε αυτή τη στήλη, εξυπηρετήθηκαν αλλότρια συμφέροντα, αλλά οι πολίτες ευλόγως διερωτώνται τι συμβαίνει ή και κάνουν διάφορους συνειρμούς. Πολύ περισσότερο  μάλιστα ακούνε απίθανα πράγματα, όπως αυτά που ξεστόμισε την Πέμπτη στις ειδήσεις από το «ΒΗΜΑ τηλεόραση» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και επικεφαλής περιφερειακής παράταξης κ. Δημητρίου, ότι ...δωρεάν πήραμε τα υλικά του προκάτ! Ας ήταν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ο κ. Καχριμάνης δήλωσε ότι αγοράστηκε κι ας «έπαιξε» πάλι το σχετικό βίντεο!!!

ΚΑΙ δε ντράπηκε, που θέλει κιόλας να γίνει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ! Αλλά κι αυτός -μαζί με άλλους- στήριξαν τις αυθαιρεσίες στην Περιφέρεια, μια χαρά κάνουν τις δουλειές και το ψέμα το ξεφουρνίζουν χωρίς να δυσκολεύονται! Την αλήθεια όμως που αναζητάμε, εκείνοι πρώτα από όλους έπρεπε να την είχαν κάνει σημαία τους. Δυστυχώς, είναι «μικροί» για τέτοιο βάρος, αλλά μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο, διότι γελοιοποιούνται. Αλλά ας συνεχίσουν εκείνοι το δρόμο τους και εμείς το δικό μας, με τον «Πρωινό Λόγο» να είναι διαπρύσιος κήρυκας της αλήθειας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.