Το… μαύρισμα!

on .

● Αυτή την περίοδο η αρμόδια επιτροπή έχει ήδη ανακοινώσει τις παραλίες που θα φέρουν το σήμα της «Γαλάζιας σημαίας» για τις… καλοκαιρινές βουτιές!

Εκατοντάδες είναι οι παραλίες στην Ελλάδα όπου θα κυματίζει η γαλάζια σημαία! Ανάμεσά τους και αρκετές της πανέμορφης Ηπείρου! Η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία έχουν την τιμητική τους, με πρωτοπόρο βέβαια τη Χαλκιδική! (Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει…).

Η Ελλάδα όλα τα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των χωρών παγκοσμίως, που έχει τις καλύτερες θάλασσες! Αυτό το γεγονός, μαζί με τις απίθανες φυσικές της ομορφιές, αλλά και τα Μνημεία της, την κάνουν ένα πολύ δυνατό προορισμό, για κάθε επισκέπτη!

Ο Τουρισμός λοιπόν αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» για τη χώρα μας! Εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο απολαμβάνουν στην Ελλάδα τη θάλασσα… και το σουβλάκι!

Ο Έλληνας, δυστυχώς, τελευταία όλο και δυσκολεύεται… Θέλει μα… δεν μπορεί! Οι διακοπές του ολοένα και λιγοστεύουν…

Αν θυμάστε, παλιά… επί ΠΑΣΟΚ, οι διακοπές του Έλληνα διαρκούσαν ένα μήνα! (Χρεωθείτε και… δανειστείτε!). Τότε που υπήρχαν και… τα διακοποδάνεια!

Αργότερα οι διακοπές έγιναν 15 μέρες! Και μετά την εποχή των μνημονίων, περιορίστηκαν σε 2-3 τριήμερα! (Γιατί όλοι το γνωρίζουν, πως οι διακοπές… θέλουν λεφτά!).

Και το τελευταίο διάστημα, που το πορτοφόλι του Έλληνα άδειασε εντελώς, δυστυχώς θα βλέπει… τις γαλάζιες σημαίες με… τα κυάλια!

Έτσι «στα κλεφτά» κάποια Σαββατοκύριακα θα φτάνει στην παραλία να βουτήξει οικογενειακά (με… το τάπερ μαζί του) και κοιτάζοντας… λοξά το δείκτη της βενζίνης αν θα φτάσει για την επιστροφή! Ώστε να μη χρειαστεί… «οικογενειακό σπρώξιμο» στα τελευταία μέτρα!

Τι μας έκανες βρε Πούτιν (και όχι μόνο εσύ…). Ο Έλληνας πάντα ήθελε το καλοκαιρινό «μαύρισμα» στη θάλασσα! Εσύ όμως έβαλες στόχο να μας… μαυρίσεις την ψυχή, για πολλά χρόνια!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.