Οι «ιδέες» του Κάρολου και η υποκρισία της αντιπολίτευσης…

on .

 ΕΔΩ καράβια βούλιαζαν, βαρκούλες αρμενίζαν, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, όπως και το άλλο το γνωστό με τα «κορίτσια» που λούζονταν. Κάπως έτσι συμπεριφέρεται και η πολιτική ηγεσία, που την ώρα που η χώρα βυθίζεται μέρα με τη μέρα όλο και πιό βαθιά σε κοινωνική- οικονομική- υγειονομική και εθνική κρίση, αυτή ξεσηκώθηκε μην τυχόν και υπάρξει... παλιννόστηση της Βασιλείας!!! Αφορμή για αυτό αποτέλεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σκωτία για να συναντήσει το διάδοχο του Βρετανικού θρόνου Κάρολο, με τον οποίο συζήτησε, το πως θα αξιοποιηθούν καλύτερα τα ανάκτορα του Τατοΐου, ιδέες να πάρει, όπως είπε.
ΜΙΑ διχαστικού χαρακτήρα φασαρία άνευ ουσιαστικού λόγου, δεδομένου ότι το θέμα του Πολιτεύματος εκρίθη οριστικώς με το δημοψήφισμα του 1974. Δεν κινδυνεύει ούτε από τον τέως Βασιλέα Κωνσταντίνο που ζει ήσυχα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ούτε από συγγενείς και λοιπούς «γαλαζοαίματους» ηγέτες της Ευρώπης. Τέλειωσε αυτό το θέμα, αλλά δεν μας εξέπληξε η (αναιτιολόγητη) σφοδρή αντίδραση των δυνάμεων της Αριστεράς, με ύβρεις και χυδαιότητες για τη Βασιλεία αντί σοβαρών και πειστικών επιχειρημάτων. Ο καταργηθείς θεσμός είχε και θετική συνεισφορά στα Εθνικά θέματα και φυσικά δε φταίει (μόνο) αυτός για όλα τα δεινά- κι ας θυμώσουν οι λεγόμενες «δημοκρατικές- προοδευτικές δυνάμεις» κι ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες σε όσα πολιτικά και ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος.
ΑΥΤΗ βεβαίως είναι μιά μεγάλη συζήτηση, που δεν είναι του παρόντος. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σκωτία και οι αντιδράσεις είναι το θέμα μας. Αν, λοιπόν, η αντιπολίτευση προέβη σε μικροπολιτική εκμετάλλευση του ταξιδιού, χωρίς δισταγμό θα πούμε ότι η πρωθυπουργική δικαιολογία ήταν παιδαριώδης, για να μην πούμε κάτι βαρύτερο. Για να αξιοποιηθεί ο χώρος του Τατοϊου χρειάζονταν οι ιδέες του διαδόχου Καρόλου; Είχε εκείνος... ιδέες για το πως θα αξιοποιηθούν οι χώροι των ανακτόρων της οικογένειας; Πιστεύουμε πως όχι και πως τέτοια ζητήματα ανατίθενται σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, περιβαλλοντολόγους κλπ ειδικούς. Αυτό πρέπει να γίνει και στην περίπτωση του Τατοϊου και της αναμόρφωσης της καμένης γης της Αθήνας.
ΑΝ στα αλήθεια πήγε στην Αγγλία για αυτόν το λόγο, τότε υπάρχει πρόβλημα αντίληψης της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας. Με λύπη το λέμε, πέραν του ότι αποτελεί βαρύτατη προσβολή και ύβρη του επιστημονικού δυναμικού της Ελλάδας, που ασφαλώς και δεν περιμένει «ιδέες» από τον πρίγκιπα Κάρολο. Αλλά κι αν όντως αυτός ήταν ο λόγος του πρωθυπουργικού ταξιδιού, πάλι ατυχής ιδέα ήταν. Θα μπορούσε να πάνε ένας- δυό ειδικοί να δούνε και να μάθουν κι όχι ο πρωθυπουργός της χώρας, ως αυτός ο ίδιος δήθεν θα σχεδιάσει την ανάπλαση της περιοχής! Ήταν γκάφα με πατέντα που λένε, όπως και χειρότερη η προσπάθεια να δικαιολογήσει η κυβέρνηση τα αδικαιολόγητα, που προκάλεσαν- εξ ίσου αδικαιολόγητα- την... ιερή αγανάκτηση της αντιπολίτευσης.
ΣΙΓΟΥΡΑ ήταν ένα «πιασάρικο» θέμα, αλλά δε βλέπουμε από την αντιπολίτευση αντίδραση με την ίδια ένταση για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Για τις τιμές των καυσίμων και του ηλεκτρικού, την ακρίβεια των καταναλωτικών αγαθών που καθίστανται απλησίαστα, για την εγκληματικότητα και τόσα άλλα που ταλανίζουν τους Έλληνες εδώ και χρόνια! Οι τυπικές καταγγελτικές ανακοινώσεις που εκδίδουν και οι ανούσιες δηλώσεις των ηγετών της αντιπολίτευσης, δεν πείθουν ότι αντιλαμβάνονται στο βαθμό που πρέπει το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας, νοικοκυριών και επαγγελματιών. Βολεμένοι στα προκλητικά προνόμιά τους, μετά των βουλευτών και των παχυλώς αμειβομένων παρατρεχάμενών τους, αμφιβάλλουμε αν συνειδητοποιούν τι ακριβώς συμβαίνει.
ΑΣ αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια με τους βασιλιάδες και τους «δράκους» και εν προκειμένω με τους... Γκλύξπουργκ, που μας το κοπανάνε συνεχώς. Πέραν του ότι το Πολιτειακό έληξε, όπως προείπαμε, η ονομασία αφορά μια μικρή παραλιακή πόλη στο φιόρδ του Φλένσμπουργκ της Δανίας, που καμία σχέση δεν έχει με το όνομα ή τον Οίκο της τέως Ελληνικής Βασιλικής οικογένειας, που είναι Έλληνες πολίτες γέννημα και θρέμμα, πάππου -προσπάππου. Ίσως ενοχλεί, αλλά αυτή είναι η αλήθεια κι άμα τύχει μπορούμε να συζητήσουμε ποιοί ήταν περισσότερο ή λιγότερο Έλληνες και πατριώτες. Ταύτα παρεμπιπτόντως εξ αφορμής όσων υποκριτικών και ανιστόρητων λέγονται και γράφονται.
Υ.Γ.: Όσοι δε διαβάσατε την «απάντηση» στο χτεσινό φύλλο του «Π.Λ» της δικηγόρου Αθηνών κ. Γεωργίας Τατάγια, σε άρθρο μας στις 16/4/22, σας καλούμε να το αναζητήσετε. Καίτοι την παρακαλέσαμε να αποφύγει τα χαζοευφυολογήματα, δεν μπόρεσε. Όσα γράφαμε ήταν σαφή, αλλά εκείνη προτίμησε να εκθέτει το λασπώδες επίπεδό της. Να το μαζέψει, μην τυχόν το πατήσουμε και λερωθούμε. Φυσικά και δεν πρόκειται να απολογηθούμε για κανένα θέμα, αντιθέτως με εκείνη που και τον κ. Καχριμάνη εκθέτει που την τροφοδοτεί παρανόμως με απευθείας αναθέσεις εδώ και είκοσι χρόνια όπως παραδέχεται και διαλύει το μύθο του νομικού ογκόλιθου που έχει πλάσει. Φυσικά και η κ. Τατάγια θα κληθεί να αποδείξει όσα αβασάνιστα μας καταλογίζει.