Δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα!

on .

• Οικονομική κρίση, πανδημία, πόλεμος στην Ευρώπη, αναρρίχηση στην κυβέρνηση ευρωπαϊκών κρατών πιο ακραίων σε απόψεων κομμάτων, ακρίβεια, επερχόμενη επισιτιστική κρίση, απορρύθμιση του παγκόσμιου εμπορίου και τέλος η Κίνα να παρακολουθεί έχοντας στόχο να εκπαραθυρώσει από τον Ειρηνικό τους Αμερικάνους.
Με την πανδημία, τώρα που καταργούνται τα πιστοποιητικά και οι μάσκες από την 1η Μαΐου μέχρι το τέλος Αυγούστου θα ζούμε στο καλοκαιρινό μας συννεφάκι ότι όλα τελείωσαν. Στην Κίνα στο μεταξύ ξυλοκοπούν τους πολίτες στους δρόμους και τους συλλαμβάνουν για να μην κυκλοφορούν και να παραμένουν στα σπίτια τους λόγω των μεταλλάξεων της covid-19. Και οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει στην Σανγκάη των 23 εκατομμυρίων κατοίκων. Απλώς, μας λένε, το Πεκίνο εφαρμόζει την πολιτική των «μηδενικών κρουσμάτων».
Συνωμοσιολόγος δεν είμαι, αλλά μου φαίνεται πολύ χοντρό για να το καταπιούμε. Μακάρι να μην είναι κάτι άλλο. Πάντως στην Κίνα τα λιμάνια κλείνουν, τα πλοία συνωστίζονται κατά 100άδες στο αγκυροβόλιο, τα εργοστάσια υπολειτουργούν ή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, η παγκόσμια παραγωγή και η εφοδιαστική αλυσίδα κλονίζονται. Και μας λένε να μην ανησυχούμε!
Στα περί πολέμου τώρα, ένα κράτος ορθόδοξο έχει εισβάλει σε ένα άλλο ορθόδοξο κράτος. Το ΝΑΤΟ πάει να σώσει μία χώρα που δεν είναι στο ΝΑΤΟ από μία άλλη χώρα που επίσης δεν είναι στο ΝΑΤΟ ενώ μία επίσης χώρα του ΝΑΤΟ, η Τουρκία έχει καταλάβει ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟ το αφτί δεν ιδρώνει.
Θα μου πείτε ότι αυτό είναι ο ορισμός των γεωπολιτικών παιχνιδιών μεταξύ των ισχυρών. Αλλά εδώ κάποια πράγματα πλέον δεν εξηγούνται με γεωπολιτικούς όρους και ορισμούς.
Και η Ελλάδα έχει τους Τούρκους να αμφισβητούν πλέον τα πάντα. Καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα. Γιατί το ερώτημα είναι ποιος θα μας σώσει - προστατέψει από όλους αυτούς τους δήθεν φίλους μας - φύλακες μας;
Από την άλλη, ακρίβεια που αγγίζει τα πάντα γιατί προέρχεται από την έκρηξη των τιμών της ενέργειας που απλώνεται σε όλο το φάσμα των προϊόντων και δύσκολα αντιμετωπίζεται. Ακόμα και όταν θα παρέμβει η κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδοτήσει τις τιμές της ενέργειας και να τις επαναφέρει στα επίπεδα του 2021, οι τιμές στα εισαγόμενα προϊόντα, δεν πρόκειται να μειωθούν.
Η ακρίβεια μας φτωχοποιεί και δεν μας αφήνει σε ησυχία. Ενέργεια, τρόφιμα, παροχές υπηρεσιών, αυξάνουν σε ένα ατέρμονο γαϊτανάκι που εκτινάσσει τον πληθωρισμό, στα ιστορικά υψηλά σε όλο τον πλανήτη.
Το ηφαίστειο γίνεται δυστυχώς σιγά σιγά και πάλι ενεργό, ξερνάει λάβα, καίει τα πάντα στο πέρασμά του, μας στερεί το οξυγόνο από την ατμόσφαιρα και δυστυχώς δεν υπάρχουν σημάδια ύφεσης της δραστηριότητάς του. Κι όλα αυτά που αρχίζουν να συμβαίνουν, παντού και ταυτόχρονα, θα φέρουν δραματικές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.