Διαβάζετε τοπικό Τύπο θ’ ανοίξει η καρδιά σας!

on .

Πάντα πίστευα και το βροντοφώναζα προς κάθε κατεύθυνση και όχι από ίδιο συμφέρον, επειδή ήμουν και η ίδια εκδότης και ήξερα από… μέσα τα εκδοτικά οικονομικά, κυρίως αλλά και τα πάσης φύσεως προβλήματα του εκδότη, αλλά γιατί πίστευα και πιστεύω ότι: Την πιο σωστή και έντιμη δημοσιογραφία, συναντά κανείς, στην Ελληνική επαρχία, στην Τοπική εφημερίδα, οπου ο εκδότης είναι γνωστός, θα πιεί την επομένη τον καφέ του ανάμεσα στους αναγνώστες του και θα ακούσει τον έπαινο ή τον ψόγο, γι’ αυτά που έγραψε ο ίδιος ή γιατί έδωσε το «βήμα» σε συνεργάτη ανυπόληπτο και αρνητικά γνωστό στο κοινό του. Είναι κι αυτό, η επιλογή δηλαδή των συντακτών του, όπως και των συνεργατών του, μέσα στα προβλήματα του εκδότη, γιατί, και κυρίως στα Μ.Μ.Ε, «Η Γυναίκα του Καίσαρα, δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τοιαύτη».
Το «επώνυμον» λοιπόν του κάθ’ ενός δημοσιογράφου ή δημοσιογραφούντος, πιστεύω ότι είναι αυτό, που καθιστά τον Επαρχιακό Τύπο, πιο υπεύθυνο και αληθινό, σ’ αυτό που γράφει, ή σ’ αυτό που λέει επωνύμως.
Και πρέπει, για να είναι αποδεκτό το Μέσον, εφημερίδα, τηλεόραση, ή ραδιόφωνο, όχι μόνο να λέει την αλήθεια στην είδηση και τη γνώμη του στην κρίση, χωρίς φόβο και πάθος, αλλά να τη λέει και με σωστά Ελληνικά, γιατί τα Μ.Μ.Ε, είναι σε όλους μας γνωστό, ότι είναι και σχολείο, γνώσης! Το έγραψε η εφημερίδα, έλεγε πάντα και λέει ακόμα ο κόσμος.
Και με αυτή την ευκαιρία, ήθελα να εκφράσω, την απόλυτη ευχαρίστησή μου και τα θερμά μου συγχαρητήρια προς το Πανεπιστήμιό μας, των Ιωαννίνων, για τα «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ» στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αθήνα, όπως διάβασα στον «Πρωϊνό Λόγο». Αυτά, τα «Μικρά Σεμινάρια», Γλώσσας, Επικοινωνίας και Ορθογραφίας, τα οργανώνει το Εργαστήριο Μελετών Κοινωνικών Θεμάτων, Μ.Μ.Ε και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου μας. Θα εκτελεσθεί δε το πρόγραμμα, διαδικτυακά, οπότε, θα μπορούν να το παρακολουθούν, οι άνθρωποι που κυρίως το χρειάζονται, σε όλη την Ελλάδα. Ευτυχώς! Γιατί η ΓΛΩΣΣΑ μας, η περίφημη Ελληνική Γλώσσα, που έδωσε, σ΄όλο τον κόσμο, στοιχεία και… «φώτα», απόμεινε «στραβή», κουτσή και κακορίζικη, απ’ όλους μας, ύστερα από τόσες άτυχες, πολιτικές, κυρίως, παρεμβάσεις, κατά τη διάρκεια των χρόνων.
Μακάρι, τα «Μικρά Σεμινάρια» να κάνουν το μεγάλο καλό, σε όλους και κυρίως στα Μ.Μ.Ε και στους ασχολούμενους μ΄αυτά, για να μη ντρέπονται όσοι μας ακούν, μας βλέπουν ή μας διαβάζουν…