Είμαι… αποφασισμένος!

on .

Αυτή η διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα πέρασε από 40 κύματα! «Τα υγειονομικά κύματα» ήταν τέσσερα, αλλά δίπλα στο καθένα μπαίνει και… ένα μηδενικό και γίνονται 40!

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όλος ο κόσμος κρεμόταν… από τα χείλη του Μπουρλά!
Στη φάση αυτή και σε συνδυασμό με τις εικόνες του Μπέργκαμο της Ιταλίας, τρόμαξε ο Έλληνας και τα πράγματα ήταν ελεγχόμενα…
Στην αρχή με 100 κρούσματα σε όλη την Ελλάδα και με δύο μόνο νεκρούς, ο Έλληνας πειθάρχησε, απομονώθηκε και την «έβγαλε καθαρή»!
Η μετακίνησή του γινόταν περιορισμένα, με το δικό του… σκύλο ή με ενοικιαζόμενο!
Όμως στα «άλλα κύματα» που ερχόταν… κατά κύματα, περιέργως χαλάρωσε και «πλήρωσε τη μαγκιά του»! (Τον μπέρδευαν βέβαια και τα «ήξεις – αφίξεις» των λοιμωξιολόγων και των πολιτικών!).
Στη συνέχεια, η μάχη των εμβολίων είχε μπει για τα καλά στη ζωή του!
«Μάχες χαρακωμάτων», μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων! (Το τι άκουσαν τα αυτιά μας απ’ τους… Ευαγγελάτους της τηλεόρασης… δεν λέγεται!).
Και ω του παραλόγου! Όταν αυξάνονταν τα κρούσματα και οι θάνατοι, τότε οι «ειδικοί» μιλούσαν για χαλάρωση μέτρων!
Ακόμη και σήμερα που τα 30.000 κρούσματα μας φαίνονται φυσιολογικά και οι 80 θάνατοι ημερησίως επίσης, αρχίζει επισήμως… η «απομασκοποίηση» παντού!
Από την άλλη, ο Αλμπέρτ Μπουρλά ετοιμάζει επισήμως την 4η δόση του εμβολίου, για τους άνω των 65 ετών! (Δυστυχώς αποδείχτηκε πως οι τριπλά εμβολιασμένοι δεν είναι πλήρως θωρακισμένοι, γιατί και… με την αναμνηστική αρκετοί βρέθηκαν μολυσμένοι!).
Τελικά στην Ελλάδα, λένε, «επιστημονικά και πολιτικά χείλη», πως η πανδημία φεύγει! Μακάρι!
Και ο Έλληνας, λέει ξεκάθαρα, σε πολιτικούς και λοιμωξιολόγους: Είμαι αποφασισμένος… να ζήσω! Και θα δώσω τις μάχες, στο σούπερ - μάρκετ… στη ΔΕΗ… στο βενζινάδικο! Μη με πεθαίνετε λοιπόν με τον «πόλεμο» των αντικρουόμενων ανακοινώσεων!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.