Το πόδι… στο γκάζι!

on .

 «Βούτυρο στο ψωμί» του φίλτατου Γιώργου Αυτιά, οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, με την επιδότηση των 40 ευρώ, για τη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης!
Θα… «βγάλει» όλη την Άνοιξη με αυτό το θέμα… Το κυβερνητικό δώρο; Κερνάω… μισό φουλάρισμα! Η διαδικασία βέβαια, είναι λίγο… δαιδαλώδης, αλλά ο Έλληνας είναι μαθημένος από αυτά! Θα έχει και τα… κυριακάτικα σεμινάρια του Γιώργου και όλα θα πάρουν το δρόμο τους!
Δέκα είναι τα «βήματα» που πρέπει να κάνει ο Έλληνας οδηγός, μέχρι να φτάσει στο πρατήριο!

Εκεί θα βάλει 40 ευρώ βενζίνη, για το τρίμηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, εάν φυσικά διαθέτει «έξυπνο κινητό»!

Διαφορετικά θα πρέπει να έχει το βιβλιάριο της Τράπεζας, για να γίνει… η μεγάλη κατάθεση!
Ο Έλληνας οδηγός δέχτηκε την είδηση με… ανακούφιση και ευχαρίστησε τον αρμόδιο υπουργό, που του έδωσε τη δυνατότητα, να βάλει το πόδι του… στο γκάζι!
Ακόμη και ο μπάρμπα Μήτσος, από την Άνω Ραχούλα, ξεκίνησε… την Πρωταπριλιά, να πάει στο πρατήριο της κωμόπολης… να μισοφουλάρει!
Πού πας βρε Μήτσο, του είπε ο φίλος του ο Θύμιος, αφού δεν έχεις σταγόνα βενζίνης στο αυτοκίνητο; Πώς θα φτάσεις στο βενζινάδικο;
Θύμιο, του λέει, είμαστε τυχεροί… Το χωριό μας είναι πολύ ψηλά και έχει… κατηφόρα, μέχρι το πρατήριο! Ελπίζω να φτάσω… σβηστός μέχρι εκεί!
Τι έχουμε να δούμε ακόμη…
Η φτώχεια είναι ορατή… δια γυμνού οφθαλμού!
Βέβαια, ο Μήτσος «έχει λαμβάνειν». Είχε εγκλωβιστεί και στην Αττική οδό με τη χιονόπτωση, αλλά δεν εισέπραξε ακόμη την αποζημίωση!
Για να πληρωθεί, του λείπουν ακόμη… 10 χαρτιά! Χαρά στο κουράγιο του…
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.