Ωμή διατύπωση…

on .

 -Τα «άκουσε» για τα καλά ο Πούτιν, στο «ελληνικό καφενείο»!
Ακούστηκαν κατάρες και αναθέματα, από ανθρώπους που εξέφρασαν μια αντικειμενική και καθαρή άποψη, για

το Ουκρανικό, αλλά και κάποιες άλλες «θέσεις» που ήταν επηρεασμένες… απ’ το πολύ ποτό! (βέβαια και με το τσίπουρο λέγονται αλήθειες, αλλά που είναι λίγο… άτσαλα διατυπωμένες!)
-Ο ηθοποιός και πρωθυπουργός της Ουκρανίας, είπε ο Θύμιος, «φαγώθηκε» να μπει στο ΝΑΤΟ, λες και αυτό θα ήταν η σωτηρία του!
-Δεν ήξερε… δεν ρώταγε; συμπλήρωσε ο Μήτσος.
Τι έκανε το ΝΑΤΟ, στη μόνη διαμελισμένη χώρα της Ευρώπης, την Κύπρο; Τίποτε!
Ξέχασαν, μου φαίνεται, όλοι πως το δόγμα που σήμερα εφαρμόζεται είναι: Ο σώζων εαυτόν σωθείτω!
-Και ο Θύμιος, αφού ζεστάθηκε για τα καλά με το τσίπουρο, διατύπωσε μια πικρή αλήθεια: Ήταν δυνατόν η Ρωσία, να ανεχθεί μέσα στα πόδια της το ΝΑΤΟ, με μια ουκρανική αίτηση ένταξης;
Και δυστυχώς, η «Ρωσική αλεπού», διάλεξε, την πιο άγρια λύση, τη λύση της εισβολής! Και τώρα ταλαιπωρείται ένας ολόκληρος λαός, ο ουκρανικός!
-Η «ταλαιπωρία» Θύμιο μου, θα αγγίξει πολύ δυνατά και την Ευρώπη, του είπε ο Μήτσος. Αφού έχουμε μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση απ’ τη Ρωσία! Ο Θεός να βάλει το χέρι του, είπαν οι υπόλοιποι του καφενείου!
-Και ύστερα η κουβέντα μπήκε στα «Ελληνικά χωράφια», ανοίγοντας μεγάλη κουβέντα, για την πανδημία, την ακρίβεια και το αβέβαιο μέλλον μας…
Και κατεβάζοντας τα τσίπουρα οι θαμώνες, η κουβέντα μπήκε… σε φιλοσοφικό επίπεδο!
-Ο Θύμιος, κάνοντας ένα «άσπρο πάτο», αναφώνησε: Χωριανοί μου, η ζωή έχει γυρίσματα!
-Ναι αλλά μοιάζει πολύ, του λέει ο Μήτσος, με… το χαρτί υγείας! Όσο «γυρίζει» τόσο λιγοστεύει! Και αυτό δεν είναι το μοναδικό τους «κοινό σημείο»!
-Και ο Θύμιος… ήδη μεθυσμένος, το διατύπωσε ωμά: Η ζωή μας έχει γίνει… σκ…ά!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.