Γιατί για το Κυπριακό δεν ελήφθησαν παρόμοιες κυρώσεις με το Ουκρανικό;

on .

 Παρόμοια γεγονότα, διαφορετικές αντιδράσεις. Το όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία από τον αυταρχικό ηγέτη της Ρωσίας είναι πιστή αντιγραφή των όσων έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται στην Κύπρο από την Τουρκία. Η Ουάσιγκτον με πρωτεργάτη τον τότε υπουργό Εξωτερικών Χένρυ Κίσινγκερ, σε συνεννόηση και σε συνέργεια με τους Βρετανούς και τους Τούρκους, χρησιμοποιώντας και παραπλανώντας την Ελληνική Χούντα του Ιωαννίδη, υλοποίησαν το σχέδιο για την ανατροπή του «Κάστρο της Μεσογείου» (αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας), σχέδιο το οποίο περιλάμβανε πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, με τελικό στόχο το διαμελισμό του νησιού.
Η Τουρκία, εφαρμόζοντας πιστά το σχέδιο του Νυχάτα Ερίμ, βυσσοδομώντας από το 1956 εναντίον της Κύπρου με απώτερο στόχο σε πρώτη φάση τη δημιουργία τετελεσμένων και κατοχής μεγάλου μέρους του νησιού και σε δεύτερη φάση τον πλήρη έλεγχο και σταδιακά την κατάκτησή της Κύπρου και τον αφανισμό των Ελλήνων, κάτι ανάλογο που έκανε με την Αλεξανδρέττα, άρχισε τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των Τουρκοκυπρίων αμέσως με την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960.
Το 1963 ώθησε τους Τουρκοκύπριους σε πραξικόπημα για ανατροπή της νόμιμης κυβερνήσεως της νεοσύστατης Κυπριακής Δημοκρατίας με πρόσχημα την πρόταση του Μακαρίου για αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να είναι λειτουργικό.
Εν συνεχεία υποχρέωσε τους Τουρκοκύπριους που ζούσαν ειρηνικά μέχρι τότε μαζί με τους Ελληνοκύπριους σε μεικτά χωριά να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους και να μεταβούν στον κυριώτερο θύλακα που ήλεγχαν μεταξύ της Λευκωσίας και της Κερύνειας. Σκοπός τούς η δημιουργία συμπαγούς Τουρκοκυπριακού πληθυσμού. Δυστυχώς αυτό έγινε με την ανοχή της τότε Κυπριακής κυβερνήσεως.
Το επόμενο βήμα ήταν η εισβολή και η κατοχή του 37% του νησιού, του βορείου τμήματος, το 1974, όπως είπαμε, όχι μόνο με την ανοχή, αλλά και την οργάνωση και σύμπραξη στο πραξικόπημα των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Τουρκίας, και κάποιων Ελλήνων πολιτικών και στρατιωτικών προθύμων να υπηρετήσουν τα Αμερικανικά συμφέροντα, με εκτελεστή τον Ιωαννίδη.
Με τα προσχεδιασμένα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο τουρκικός στρατός και οι Τουρκοκύπριοι εξανάγκασαν τους Έλληνες κατοίκους να εγκαταλείψουν όπως όπως τα σπίτια τους, τα χωριά και τις πόλεις τους, για να σωθούν, ενώ μετέφερε στην Τουρκία χιλιάδες αθώους πολίτες κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, τους βασάνισε και τους εξευτέλισε, πολλούς από τους οποίους, όπως και χιλιάδες άλλους, απλούς πολίτες ή αιχμαλώτους πολέμου, τους εκτέλεσαν εν ψυχρῳ είτε Τουρκοκύπριοι είτε ο Τουρκικός στρατός.
Το επόμενο βήμα ήταν η ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983 από τους Τουρκοκύπριους, με την υπόδειξη βεβαίως της Τουρκίας, το οποίο αναγνώρισε αμέσως μόνον η Τουρκία.
Από τότε η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρόφαση τα δικαιώματα δήθεν των Τουρκοκυπρίων και του ψευδοκράτους παρανομεί και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο συστηματικά τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα.
Παρόμοια πρακτική ακολούθησε ο Πούτιν παίρνοντας μαθήματα από την Τουρκία. Πρώτα εξώθησε και εξόπλισε τους Ρωσόφιλους της ανατολικής Ουκρανίας, μετά τους εξώθησε να αποσχισθούν και να ανακηρύξουν ανεξάρτητες λαϊκές δημοκρατίες, και τέλος με πρόσχημα τα δικαιώματά τους και τη δήθεν προστασία τους προχώρησε σε αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους, για να εισβάλει νομιμοφανώς σε ένα ανεξάρτητο κράτος.
Και η αντίδραση της Διεθνούς κοινότητος; Τότε - στην περίπτωση της Κύπρου - και τώρα- στην περίπτωση της Ρωσίας;
Όλες οι δυτικές δυνάμεις, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ε.Ε., φωνάζουν και ωρύονται εναντίον του Πούτιν και της Ρωσίας ότι παραβίασε κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο. Και σπεύδουν να επιβάλουν σκληρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
Πού ήταν και πού είναι όλοι αυτοί, όταν καταπατάται το Διεθνές Δίκαιο συστηματικά από την Τουρκία αρχής γενομένης από το 1964 με τους βομβαρδισμούς στην Τυλληρία με βόμβες ναπάλμ και μετά με την εισβολή και κατοχή από το 1974 μέχρι σήμερα; Πού είναι για να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την παράνομη εισβολή και κατοχή και για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (βιασμούς, βασανισμούς, δολοφονίες αμάχων, δολοφονίες αιχμαλώτων πολέμου, εθνοκάθαρση, συστηματικό εποικισμό, συστηματική καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς, συστηματική αλλαγή των ονομάτων χωριών, πόλεων και οδών κ.ά) που διέπραξε και εξακολουθεί να διαπράττει;
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μικρή χώρα βεβαίως. Η παραβίαση όμως του Διεθνούς Δικαίου και στη μια και στην άλλη περίπτωση είναι η ίδια.
Πώς αντέδρασε λοιπόν η Διεθνής Κοινότητα; Όλοι αυτοί που σήμερα σκίζουν τα ιμάτιά τους για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από τη Ρωσία; Με την ανοχή των εγκλημάτων της Τουρκίας. Όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στη Συρία και στο Ιράκ. Με τις δήθεν «ειρηνευτικές» επιχειρήσεις της όχι μόνον παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, αλλά διαπράττει και εγκλήματα πολέμου. «Ειρηνευτική επιχείρηση» είχε βαφτίσει και τους Αττίλες με τα εγκλήματα πολέμου! «Ειρηνευτικές επιχειρήσεις» ή κάτι παρόμοιο («κλάδος ελαίας») είχε βαφτίσει και τις εισβολές της στη Συρία και στο Ιράκ.
Σημειωτέον ότι και ο Πούτιν τα στρατεύματα που στέλλει στην Ουκρανία τα βάφτισε «ειρηνευτικά».
Και τι μας λέει για την Ουκρανία και τον Πούτιν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ;
Ότι «όταν στρατεύματα μιας χώρας εισέρχονται στην επικράτεια άλλης χώρας, χωρίς τη συναίνεσή της, δεν πρόκειται για ειρηνευτική δύναμη, δεν πρόκειται διόλου για ειρηνευτική δύναμη» και ότι τέτοια περίπτωση είναι «διαστροφή της έννοιας των ειρηνευτικών επιχειρήσεων».
Ότι «οι αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ δεν είναι μενού αλά καρτ» και ότι «δε μπορεί να τις εφαρμόζει επιλεκτικά».
Ότι η αναγνώριση της λεγόμενης ανεξαρτησίας των περιοχών που αποσχίστηκαν από την Ουκρανία και που ελέγχουν οι αυτονομιστές αποτελεί «παραβίαση της εθνικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας».
Αυτά, να ρωτήσουμε τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, ο οποίος ξαφνικά βγήκε από τον λήθαργο καθ’ υπόδειξη των αφεντικών του, ισχύουν μόνο στην περίπτωση της Ρωσίας; Δεν ισχύουν για την Κύπρο; Και πότε μίλησε ο Γκουτέρες για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στην Κύπρο; Πότε μίλησαν οι ΗΠΑ; Πότε η Γερμανία; Πότε η Ε.Ε., της οποίας η Κύπρος είναι πλήρες μέλος; Για τη Βρετανία δε λέμε τίποτα, ξέρουμε καλά τον καταστροφικό της ρόλο στο Κυπριακό.
Και όλοι αυτοί γιατί εθελοτυφλούν μπροστά στον νεο-οθωμανισμό της Τουρκίας; Μπροστά στις συνεχείς παραβιάσεις της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας; Γιατί η Γερμανία π.χ. εξακολουθεί να εξοπλίζει την Τουρκία, παρόλο που κατέχει παράνομα με 40.000 στρατό το 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας για 47 χρόνια; Παρόλο που παραβιάζει την Ελληνική Εθνική κυριαρχία καθημερινά και καθημερινά απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα;
Εν κατακλείδι: Ουαί ὑμῖν, Γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί! Πρώτα να επιβάλετε το Δίκαιο στους κατ' εξακολούθηση παραβάτες του Διεθνούς Δικαίου, να αναλογιστείτε τα δικά σας εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράξατε στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στο Ιράκ και στη Συρία και μετά να μιλάτε, αν θέλετε να είστε αξιόπιστοι.
Και ένα τελευταίο: Θα αξιοποιήσουν η Ελληνική και η Κυπριακή Κυβέρνηση τα επιχειρήματα που προκύπτουν από τις νέες καταστάσεις που διαμορφώθηκαν, για την επιβολή παρόμοιων κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για την επιβολή του Διεθνούς Δικαίου και τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων ή για άλλη μια φορά θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα υπηρετήσουν πιστά και αγόγγυστα τα Αμερικανικά συμφέροντα;