Μπροστά σε εθνικούς κινδύνους και σοβαρή ανθρωπιστική κρίση…

on .

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ η κατάσταση ανά την υφήλιο, με όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία, ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας, να αποτελούν απειλή για πολεμικές συγκρούσεις - ντόμινο. Σε μια τέτοια περίπτωση και η Ελλάδα θα δεχτεί «πιέσεις» για να υποκύψει στις Τουρκικές απαιτήσεις και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις. Ήδη η οικονομία της χώρας δοκιμάζεται, με τον πληθωρισμό να ξεπερνά το 6,2% - παρά τις κυβερνητικές προβλέψεις για 1-2% - γεγονός όμως που δεν έχει σχέση με την πολεμική ατμόσφαιρα στην Ουκρανία, η οποία εσχάτως προέκυψε.
ΟΠΩΣ δεν έχουν σχέση και οι ιλιγγιώδεις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, όλων των καταναλωτικών αγαθών! Η προσπάθεια να αναζητηθούν οι αιτίες μόνο σε εξωγενείς - διεθνείς παράγοντες, δεν είναι και τόσο επιτυχής. Οι πολίτες έτσι κι αλλιώς την ευθύνη την επιρρίπτουν στην κυβέρνηση. Άλλωστε εκείνη με τα στελέχη της και δη υπουργούς, ήταν (και είναι...) που διαλαλούσε τη δήθεν εντυπωσιακή πορεία προς την ανάπτυξη, την οποία θα γεύονταν ο Ελληνικός λαός.
ΜΕ έκπληξη διαπιστώνουμε ότι επιμένουν σε αυτό το παραμύθι, για να μένει η απορία αναπάντητη: δεν κυκλοφορούν αυτοί οι άνθρωποι, δε βλέπουν και δεν ακούνε τι γίνεται, πώς ζουν οι άνθρωποι; Δεν μαθαίνουν τι βιώνουν οι μικροί επιχειρηματίες, επαγγελματίες και έμποροι, που μάλιστα δεν μπορούν να έχουν καμία πρόσβαση σε τραπεζικά δάνεια; Να συγχωνευτούν ή να κλείσουν, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αλλιώς τραπεζική στήριξη δε θα δουν!
ΟΛΟΙ τους εκτός τόπου και χρόνου, προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο, ενδιαφερόμενοι να διατηρήσουν την εξουσία με προπαγανδιστικά τερτίπια. Η πραγματικότητα όμως κατεδαφίζει τέτοια σαθρά οικοδομήματα, αφού η πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια! Κι αυτό είναι το χειρότερο σε μια δημοκρατική κοινωνία δικαίου και πρόνοιας, όπως θα έπρεπε να είναι (και) η Ελληνική. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να υπάρχουν οικογένειες που επιβιώνουν χάριν των συσσιτίων- όχι πάντως κρατικών τα οποία είναι ανύπαρκτα!
ΠΩΣ θα προχωρήσουμε λοιπόν στην ανάπτυξη με πένοντες πολίτες; Πώς θα τιθασευτεί η ακρίβεια; Ποιος σχεδιασμός υπάρχει; Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους στρατηγική δεν υπάρχει και πως όλα κινούνται περιστασιακά και ανάλογα με τις επικοινωνιακές εκτιμήσεις - ανάγκες της ηγεσίας, που ζει αποκομμένη από τις αγωνίες και προσδοκίες των πολιτών. Που δυστυχώς επιτρέπει την ασυδοσία στελεχών, στα οποία επετράπη προκλητική αύξηση των αποδοχών τους μέχρι και του ποσού των οχτώ χιλιάδων ευρώ μηνιαίως! Την ίδια ώρα που τα νέα παιδιά είναι άνεργα ή αμείβονται με 400 - 500 ευρώ και υπάρχουν συνταξιούχοι των 300 - 500 ευρώ!
ΥΦΕΡΠΕΙ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Η φτώχεια χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων Ελλήνων. Δεν πέρασαν άλλωστε πολλές ημέρες από τότε που συνελήφθη μια ηλικιωμένη στην Αθήνα, επειδή έκλεψε ένα κομμάτι κρέας από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ! Αυτό είναι αρκετό για να προβληματίζει για την οργάνωση της Πολιτείας, που επιτρέπει να πεινούν οι πολίτες της. Όπως πρέπει να μας πονά ο θάνατος δύο ηλικιωμένων γυναικών - αδελφών σε χωριό του Πωγωνίου! Που κανείς δεν είχε νοιαστεί αν και πώς επιβιώνουν, με ανεπαρκή και το λεγόμενο... «Βοήθεια στο Σπίτι»!
* * * 
ΟΧΙ, μην αρχίσουν οι της κυβέρνησης τις γνωστές κινδυνολογίες να καθίσουμε όλοι φρόνιμα γιατί ελλοχεύουν μύριοι όσοι κίνδυνοι για το Έθνος. Υπαρκτοί βεβαίως, μια ζωή το ίδιο τροπάρι, αλλά ας λύσουν πρώτα τούτη την απορία: γιατί αυτός ο κίνδυνος δεν αποτρέπει κι εκείνους από το να αυξάνουν τις αποδοχές τους ή και να θησαυρίζουν και θα πρέπει οι πολίτες να το φορτωθούν κι αυτό; Γιατί, αφού είναι όντως τόσο δυσοίωνη η κατάσταση, δεν μειώνουν τις αποδοχές των βουλευτών και δεν καταργούν τα προκλητικά τους προνόμια; Αφού λένε ότι αγωνίζονται για το λαό, ας το αποδείξουν εμπράκτως και να αφήσουν τα παραμύθια…
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ