Το... οδοιπορικό!

on .

Δε φτάνει που τον νεοέλληνα τον κυνηγάει η Εφορία, η ΔΕΗ, η Τράπεζα, ο… χασάπης της γειτονιάς, ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων, έχει το τελευταίο διάστημα και κάποιους πολιτικούς, που έχουν «εσωτερική πληροφόρηση» πως θα κάνουμε… ΠΑΣΧΑ στο χωριό και… κατέλαβαν κωμοπόλεις και χωριά και «προλειαίνουν το έδαφος» των εκλογών!
Ένας μάλιστα άκουσε, πως μέσα στα βουνά και… τα λαγκάδια, υπάρχουν δύο ψηφοφόροι, μάλλον… δικοί του! Και βάλθηκε να κάνει… την επιβεβαίωση!
Ο «μεγάλος του χωριού» που του μαζεύει ψήφους, τον οδήγησε στα κακοτράχαλα βουνά! Οι δύο ψηφοφόροι ήταν τελευταία «δυσαρεστημένοι» και φοβούμενος μη τους χάσει, τόλμησε… το οδοιπορικό!
Ήταν ο τσοπάνης, που βόσκει 200 πρόβατα και ο γιός του που τον βοηθάει, αλλά θέλει να φύγει απ’ τα λαγκάδια και να βρεθεί στην πόλη, όπου θα φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον!
Χωρίς μάσκα, μέσα στον καθαρό αέρα, ο υποψήφιος πήγε να συναντήσει τον τσοπάνη!
Τέτοια… χαιρετούρα ο πολιτικός, δεν είχε ρίξει ως τώρα κι ας ήταν το χέρι του τσοπάνη γεμάτο κοπριές (τα αγαθά κόποις κτώνται!). Χαιρέτησε και τον 25χρονο γιό του που είχε χέρια καθαρά…
Σε λίγο τους είπε ο υποψήφιος, μάλλον θα έχουμε εκλογές. Θέλω τη στήριξή σου, τη δική σου και του γιού σου. Και εγώ για μια τετραετία θα είμαι… υπηρέτης σας (έγινες πιστευτός…).
Θα σε ψηφίσουμε του είπε ο τσοπάνης και εγώ και ο γιός μου, μόνο θέλω μια χάρη! Θέλω να πάρεις το γιό μου απ’ τα βουνά και τα λαγκάδια και να τον διορίσεις, έστω και κλητήρα στο Υπουργείο!
Και φυσικά αυτό θα γίνει, παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον υπουργό!
«Πάτησε στο κινητό 5-6 αριθμούς και άρχισε να μιλάει!
Υπουργέ καλημέρα, λέει… Σε παίρνω από την πιο δύσβατη περιοχή της χώρας! Οι ψηφοφόροι εδώ είναι «δικοί μας»! Θέλω όμως να τακτοποιήσεις στο υπουργείο, σαν κλητήρα, το γιό του τσοπάνη!
Ευχαριστώ υπουργέ μου, για την άμεση… εξυπηρέτηση! Καλημέρα υπουργέ, θα τα πούμε αύριο στο γραφείο!
Όλα «τακτοποιήθηκαν» τους είπε και… καλή σταδιοδρομία παιδί μου!
Και ο τσοπάνης λυπημένος… και αηδιασμένος, είπε στον υποψήφιο βουλευτή: Είχαμε όλη την καλή διάθεση να σε ψηφίσουμε, εγώ, ο γιός μου και… όλα μου τα ζώα! Αρκεί να ήσουν τίμιος! Αφού εδώ που είμαστε… δεν έχει σήμα για το κινητό, πώς μίλησες με τον υπουργό; Αλλά οι περισσότεροι αυτά κάνετε και σας βαρέθηκε ο κόσμος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.