Η Περιφέρεια Ηπείρου ζητά από τον «Π.Λ.» να βάλει… φρένο στον Κ. Καλτσή!

on .

Μια ακόμη απάντηση λάβαμε χθες από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή σχόλιο του Κ. Καλτσή μέσα από τη στήλη του «Τρίτο Μάτι», που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Τετάρτης του «Π.Λ.» και αναφέρονταν στη χωροθέτηση του Κλειστού Ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά. Θέμα για το οποίο έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις και ενστάσεις από παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, τον Φορέα Λίμνης, τον Σύλλογο Περιβάλλοντος κ.α.. Το σχόλιο του Κ. Καλτσή… ενόχλησε την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία σε απάντησή της, καλεί την εφημερίδα να βάλει… φρένο στο συνεργάτη της!
Ο «Π.Λ.» (όπως ανέφερε και χθες με αφορμή άλλη απάντηση της Περιφέρειας) πάγια αρχή έχει να μην λογοκρίνει απόψεις συνεργατών του, όταν μάλιστα αυτές αφορούν δημόσια πρόσωπα που ασκούν εξουσία. Στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου όμως, δημοσιεύει τις απόψεις και τις θέσεις των… θιγομένων.
Να λοιπόν τι απαντά η Περιφέρεια σε σχόλιο του Κ. Καλτσή:
«Κύριε Διευθυντά,
Ο επί παντός του επιστητού συνεργάτης σας κ. Καλτσής δεν πρόλαβε καλά –καλά να ξεντυθεί τη δικαστική τήβεννο και ανέλαβε αμέσως καθήκοντα χωροτάκτη και πολεοδόμου. Αυτή τη φορά ως «Τρίτο Μάτι» και με τον ‘καταγγελτικό’ τίτλο «ασυδοσία!..», αφού περνάει ‘γενεές δεκατέσσερις’ από Δήμαρχο μέχρι βουλευτές και επικεφαλής παρατάξεων και ‘παραχωρεί’ τον ρόλο του ‘άναυδου’ στους πολίτες στο ‘θεατράλε’ σκηνικό του, επιτίθεται για μυριοστή φορά στον Περιφερειάρχη, αποκαλώντας τον ‘πανεπιστήμονα’. Διακρίνουμε ένα άγχος στον κ. Καλτσή μη τυχόν και αφαιρεθεί από αυτόν ο τίτλος του πανεπιστήμονα. Τον διαβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από κανέναν.
Όταν όμως ο κ. Καλτσής ισχυρίζεται urbi et orbi χρησιμοποιώντας τον δημόσιο χώρο της εφημερίδας σας ότι «Ο σιδερένιος σκελετός θα κοστίσει κάποια εκατομμύρια για να λυθεί και να μεταφερθεί, άγνωστο πόσα άλλα για να στηθεί και να γίνει λειτουργικός. Όλα χωρίς εγκρίσεις οργάνων και προκηρύξεις διαγωνισμών, όλα στο άρπα – κόλα με μόνη απόφαση του κ. Καχριμάνη, όπως άλλωστε και με τις περίφημες απευθείας αναθέσεις. Απόδειξη της ασυδοσίας του κατά την άσκηση της εξουσίας που του δόθηκε και της αδυναμίας όλων να του βάλουν φρένο!», τι ακριβώς εννοεί; Ότι ξύπνησε ένα πρωΐ ο Περιφερειάρχης, ‘πέταξε μερικά εκατομμύρια ευρώ στον τρουβά’ από το δημόσιο ταμείο και κίνησε για την Αθήνα για να αγοράσει τον ‘σιδερένιο σκελετό’; Άραγε δεν έχει ακούσει τίποτα ο ‘δημοσιογραφών’ κ. Καλτσής, για τις Προγραμματικές που έχει συνάψει η Περιφέρεια Ηπείρου με το Ελληνικό Δημόσιο και τα συναρμόδια Υπουργεία, ούτε είδε κάποιον Υπουργό ακόμα και τον Πρωθυπουργό της χώρας να έρχεται στην Ήπειρο και να αναφέρεται σε αυτόν τον «σιδερένιο σκελετό»; Τίποτα δεν έχει ακούσει για όλα αυτά, ούτε έχει δει; Γιατί τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή έχουν επιληφθεί όλα τα αρμόδια όργανα, ακόμα και η Ε.Α.ΔΗ.ΣΥ. -που προφανώς του είναι άγνωστη λέξη- και έχουν χορηγήσει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, ότι έχει δοθεί το ‘πράσινο φως’ και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι μάταιος κόπος να τα εξηγήσει κανείς στον κ. Καλτσή.
Κύριε Διευθυντά, φρένο δεν χρειάζεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου που ενεργεί θεσμικά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, φρένο χρειάζεται ο κ. Καλτσής, και επειδή ο ίδιος αδυνατεί να το αντιληφθεί, καλείται η εφημερίδα σας να του το θέσει για να μην εκτίθεται, αναλαμβάνοντας ενδεχομένως και τη «νόθα αντικειμενική ευθύνη» των ‘πεπραγμένων’ του».

Η απάντηση Κ. Καλτσή
Να πώς σχολιάζει ο Κ. Καλτσής την παραπάνω απάντηση, που του θέσαμε υπόψιν:
«Θλιβερό παραλήρημα με τα γνωστά ανούσια χαζοεφυολογήματα, πάλι δια χειρός της γνωστής συμβούλου του Περιφερειάρχη! Περιβαλλοντική μελέτη δεν υπάρχει, ούτε πολεοδομική, ούτε για το υπέδαφος, ούτε και οικονομοτεχνική. Άλλωστε ο κ. Καχριμάνης δήλωσε στις 11/2/22 ότι θα στηθεί το προκάτ και μετά θα δοθούν οι εγκρίσεις. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο απευθείας αναθέσεις.
Ας μη λησμονεί ακόμη ότι η παραχώρηση του Κτήματος Κατσικά στην Περιφέρεια έγινε για συγκεκριμένο σκοπό, τη δημιουργία Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας. Ναι, όλα λοιπόν γίνονται με προσωπική απόφαση και ευθύνη του Περιφερειάρχη! Αλλά προς τι τέτοια ταραχή από ένα μικρό σχόλιο και ύβρεις;».