Για όνομα!..

on .

Κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή τη χώρα, Μήτσο μου.
- Με τα δεδομένα της κυβέρνησης, ζούμε… στον παράδεισο!
- Με τα δεδομένα της αντιπολίτευσης, είμαστε… στην κόλαση! (Αν είσαι… κυβερνητικός, κάνεις πως… καλοπερνάς, αν όχι, να κάτι μούτρα, που κρεμάς!)
- Ο Έλληνας είναι λίγο μπερδεμένος και… αρκετά περικυκλωμένος, από την ακρίβεια, από την πανδημία, από… της Βουλής τη μονομαχία και δυστυχώς και από την οπαδική βία!
- Ναι Θύμιο μου, κι εγώ προβληματίζομαι με αυτό το άσπρο-μαύρο! Χρειάζεται ανίχνευση της αλήθειας!
Ακούγονται και πολλές υπερβολές. Άλλες τις ακούς στη λαϊκή και άλλες μέσα στη Βουλή! (και στους δύο χώρους, η φρασεολογία έχει πολλές ομοιότητες…)
Δε θα πρέπει λοιπόν, να δεχόμαστε τις θέσεις των κομμάτων αναντίρρητα! Αρκετές δηλώσεις χρειάζονται «επεξεργασία» και δεν τις κατεβάζουμε «αμάσητες»! Όπως η δήλωση: Η Ελλάδα σήμερα «ηγείται» της 4ης βιομηχανικής επανάστασης! (Αλήθεια, τις άλλες 3 πού ήμασταν;)
- Ή ακόμη, πως ο τεχνολογικός κλάδος στη χώρα μας, είναι σε τεράστια ανάπτυξη, σε σημείο που θα μπορούσε να φέρει πίσω στην Ελλάδα, τα «ελληνικά μυαλά» που βρίσκονται στο εξωτερικό! (καλομελέτα… και έρχονται, για 1.000 ευρώ μισθό!)
- Και άλλοι να δηλώνουν με βεβαιότητα, πως η ακρίβεια σύντομα… θα καμφθεί!
Όμως η νοικοκυρά αγοράζει απ’ τον κρεοπώλη, μισό κοτόπουλο και αυτός τη ρωτάει, θα φτάσει για 4 άτομα; Και παίρνει την απάντηση: θα το κάνω εγώ να φτάσει!
Και το αποκορύφωμα της αισιοδοξίας του υπουργού, που δηλώνει, πως ο Έλληνας… είναι πλούσιος, καθώς το τελευταίο διάστημα, οι καταθέσεις των Ελλήνων στις Τράπεζες αυξήθηκαν σημαντικά! (ενώ ο Έλληνας, ξέρει την αποταμίευση μόνο… από την έκθεση, που τον έβαζαν να γράψει στο Σχολείο, στις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους!)
- Τελικά ο Έλληνας «τα βγάζει πέρα» μετά βίας αλλά δυστυχώς, γίνεται μάρτυρας και της οπαδικής βίας! Ένα «φρούτο» που υπήρχε από παλιά, νομίσαμε πως ξεράθηκε, αλλά είναι ακόμη εδώ!
- Πρέπει κάτι να γίνει! Για όνομα…

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.