Παγωμένες απόψεις…

on .

Αυτός ο πρωϊνός καφές, στο καφενείο της Άνω Ραχούλας, είναι ανώτερος και από τον «καφέ στου Μαξίμου»! Εκεί, φτιάχνοντας τον καφέ τους στη χόβολη, με… μπόλικο καϊμάκι, αναλύουν όλη την πολιτική επικαιρότητα!
Ο μπαρμπα Μήτσος, «αγκαλιάζοντας» ολόκληρη τη σόμπα, από μπροστά είναι πολύ ζεστός, πίσω όμως είναι παγωμένος, γιατί το παράθυρο του καφενείου μπάζει αέρα!
Όμως δεν διαμαρτύρεται, το ξεπερνάει γιατί «μέσα του» είναι ζεστός και αναμμένος, από τα τεκταινόμενα στην πολιτική σκηνή! Το ίδιο και ο φίλος του ο Θύμιος και… πολιτικός του αντίπαλος, που τουρτουρίζει λιγότερο!
- Βρε Μήτσο, του λέει, αν θυμάσαι κάποτε, είχαμε ένα πορτοφόλι, τώρα πλέον δεν το κουβαλάμε μαζί μας, γιατί είναι άδειο! (στην τσέπη… ακούγονται 2-3 δίευρα!)
Και μη νομίζεις, πως ρίχνω «καρφιά» στις κυβερνήσεις, που είμαστε «πανί με πανί»! οι πολιτικοί μας… το παλεύουν, αλλά και αυτοί δυσκολεύονται!
Όμως αυτοί, σκέφτονται κάθε φορά, περισσότερο τις… επόμενες εκλογές και όλα τα άλλα έπονται!
Θέλουν να μεγαλώσουν το βιογραφικό τους (κάνοντας το δικό μας βίο αβίωτο…). Στην ως τώρα πολιτική τους πορεία, να υπήρξαν, συνεπείς, παραγωγικοί και… αλάδωτοι!
Ψάχνουν τα «ένσημα» που έβαλαν στον πρότερο βίο τους, γιατί αυτό αποτελεί βασικό προσόν, έναντι ανέργων συναδέλφων τους!
Έτσι, άλλος λέει, πως το πρώτο του ένσημο, το έβαλε στον ΟΑΕΔ!
Άλλος, πως στα… υπόγεια του ΙΚΑ, βρίσκονται τα ένσημά του, γιατί δούλευε στις οικοδομές! Υπερβολές…
Εγώ όμως πιστεύω Μήτσο, όσο και να ψάξεις στα… μπουντρούμια του ΙΚΑ, για ένσημα πολιτικών, δύσκολα να βρείς! Εκεί κυκλοφορούν μόνο… αρουραίοι!
Υ.Γ. Πάντως, εάν αυτά που σου περιέγραψα, νομίζεις πως είναι ψέματα, δέχομαι να πληρώσω ένα… ακόμη πρόστιμο!
Αλλά τα λεφτά να τα δώσεις στον καφετζή… να φτιάξει το παράθυρο, γιατί παγώσαμε!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.