Λευκή πετσέτα...

on .

 Μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια! Όχι όμως και η Αθήνα και τα ελληνικά νησιά… (ποιος περίμενε, πως θα ακουστεί χειμωνιάτικα η φράση: πάμε… για σκι στη Μύκονο!) Δέχτηκε ισχυρό πλήγμα απ’ την «Ελπίδα»! Αλλά η… Ελπίδα σταδιακά θα επανέλθει!
Μόνο που ο Μήτσος και ο Θύμιος, άνθρωποι «του βουνού και της στάνης», είδαν τα καιρικά αυτά φαινόμενα, με μια εύθυμη ματιά… Η περιοχή τους δεν επηρεάστηκε απ’ την κακοκαιρία, μόνο από το κρύο, που το… καταπολεμούσαν με τσίπουρο στο καφενείο! Και φυσικά ακούγοντας συνεχώς ειδήσεις! Αυτό το χιονιά, τον πέρασαν στην τηλεόραση, χωρίς τις αγαπημένες τους «σειρές» και δυστυχώς χωρίς… τη φάρμα! Η τηλεόραση είχε όλο χιονοπτώσεις… 
Ο ρεπόρτερ τηλεοπτικού καναλιού τους… τρόμαξε! Χιονίζει αδιάκοπα στο Κολωνάκι! Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση! (χαμογελούσαν οι δυο τους με το τσίπουρο στο χέρι…). Εκχιονιστικό μηχάνημα, είναι έξω απ’ τη Βουλή! Τότε ο Θύμιος, δεν άντεξε… Να πάθει βλάβη! Ας μείνουν λιγάκι μέσα να… νομοθετήσουν, αλλιώς τον όρκο τους θα αθετήσουν!
Στην επόμενη είδηση το γέλιο βγήκε αυθόρμητα… Άνθρωποι της… Βορείου Ελλάδος, κατέβηκαν στην Αθήνα και στα ελληνικά νησιά, να κάνουν ταχύρυθμα σεμινάρια σε οδηγούς, που… έχουν αλυσίδες, αλλά δεν ξέρουν να τις βάλουν! Η τιμή είναι προσιτή… Το σεμινάριο στοιχίζει λιγότερο από ένα pcr test! Το test στοιχίζει 47 ευρώ, το σεμινάριο μόνο 27!
Ο ρεπόρτερ, εν τω μεταξύ, παραμένει εκεί και κοντεύει να γίνει… χιονάνθρωπος! Ο σταθμός, χάριν τηλεθέασης, τον κρατάει εκεί, για πολύ ώρα ακόμη! Ο Μήτσος και ο Θύμιος, αποφασίζουν να αλλάξουν κανάλι! Αλλά και στο επόμενο κανάλι, πάλι σε… χιονάνθρωπο έπεσαν!
Κανένα κανάλι δεν πετάει… λευκή πετσέτα! 
* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.