Ήρθαν τα Rafale!

on .

 Η περασμένη Τετάρτη υπήρξε μία μεγάλη μέρα για την πολεμική μας αεροπορία, τυπικά αλλά και ουσιαστικά.

Η εμφάνιση των πρώτων έξι RAFALE στον Αττικό ουρανό και η συμβολική ομπρέλα που δημιούργησαν, πετώντας πάνω από την Ακρόπολη, δεν άφησε, νομίζω, ασυγκίνητη καμία Ελληνική καρδιά. Δεν θα ισχυριστώ ότι με αυτά τα έξι αεροπλάνα, αλλά και με τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν, θα λύσουμε το αμυντικό μας πρόβλημα, είναι όμως αυτά μία σημαντική αποτρεπτική δύναμη, κι αν χρειαστεί, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την πολεμική μας αεροπορία, λόγω των προηγμένων συστημάτων που διαθέτουν και των μεγάλων επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων.
Κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, δικαιούται να είναι υπερήφανος για αυτά τα αεροπλάνα, γιατί είναι πληρωμένα και με το δικό του αίμα. Είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε: τα διδάγματα της Ιστορίας μας, τα πολλά προτερήματα, αλλά και τα λίγα ελαττώματα της Ελληνικής φυλής, την επισήμανση του μεγάλου μας ποιητή Ομήρου, «εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί Πάτρης», καθώς και τη ρήση ενός γνήσιου Έλληνα, του στρατηγού Μακρυγιάννη, «Μην πουν οι ξένοι, σαν μισούνται ανάμεσω τους, δεν τους πρέπει λευτεριά». Παρακολουθώντας από τη τηλεόραση τις σχετικές εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν στη Τανάγρα, παρουσία της Πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, νιώσαμε ασφάλεια και Εθνική υπερηφάνεια. Αν ευρίσκοντο εκεί όλες οι Πολιτικές Δυνάμεις του τόπου, αυτό θα αποτελούσε ένα ισχυρό μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση.
Κάποιοι εξοπλισμοί της χώρας, είναι αυτή τη στιγμή απολύτως αναγκαίοι, για να ενισχύσουν την αποτρεπτική της ισχύ. Όλοι γνωρίζουν ότι οι αγώνες του Έθνους μας, ήταν πάντοτε αμυντικοί και ουδέποτε επιθετικοί. Είναι γνωστό, επίσης, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι υποχρεωμένες, εκ των πραγμάτων, να βασίζονται όχι στη ποσότητα, αλλά στη ποιότητα, τόσο του έμψυχου, όσο και του άψυχου υλικού τους. Μεγάλη συγκίνηση μας προξένησαν επίσης οι παρόντες στη τελετή με τις στολές τους, ηρωικοί πιλότοι μας, οι οποίοι είχαν τη τιμή, αλλά και την ευθύνη, να οδηγήσουν τα πρώτα RAFALE, από τη χώρα κατασκευής τους, στη πατρίδα μας ‘ είμαστε υπερήφανοι για αυτούς. Η ηθική συμπαράσταση όλων των Πολιτικών Δυνάμεων του τόπου προς τους αετούς αυτούς των Ελληνικών Ουρανών, δεν αρκεί μόνο να είναι δεδομένη, αλλά και να φαίνεται, σε τέτοιες στιγμές’ την έχουν αυτοί ανάγκη, για να χαλυβδώνεται η ψυχική τους δύναμη, ώστε να φέρνουν εις πέρας, κατά το καλύτερο τρόπο, το πολύ δύσκολο έργο τους.
Εννοείται ότι και οι άλλοι κλάδοι των Ενόπλων μας Δυνάμεων (Στρατός Ξηράς και Ναυτικό), είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή και έναντι οποιασδήποτε θυσίας, να επιτελέσουν το ύψιστο προς τη πατρίδα καθήκον, που είναι η εξασφάλιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Εδαφικής της Ακεραιότητας.