Σωσίβιο στην… Πάτρα ψάχνει η Πρόεδρος του Κέντρου «Σχεδία»!

on .

• Να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα επιχειρεί -ανεπιτυχώς όπως φαίνεται- η νέα Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Ιωαννίνων «Σχεδία» κ. Σοφία Μαρκούλα, σχετικά με την αποχώρηση από μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων (ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε.), του οποίου ως γνωστόν Πρόεδρος εξελέγη και παραμένει ο κ. Στέφανος Τζιμογιάννης.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, που θυμίζει… «διάλογο ανωνύμων» -αφού πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται το όνομά της (αλλά ούτε και εκείνο του προκατόχου της)- επιτίθεται κατά του Πανελλήνιου Δικτύου, με μέλη του δεκάδες Κέντρα Πρόληψης, επειδή σ’ αυτό Πρόεδρος είναι ο κ. Τζιμογιάννης!
Αφορμή για τη χθεσινή νέα ανακοίνωση της «Σχεδίας», η δήθεν αποχώρηση από το Πανελλήνιο Δίκτυο του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις»! Βέβαια, δεν πρόκειται για αποχώρηση του Κέντρου, αλλά μόνο της εκπροσώπου του, η οποία διαφωνεί με το γεγονός ότι παραμένει Πρόεδρος στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε. ο κ. Τζιμογιάννης.
Εξάλλου, στη σχετική «επιστολή της Πάτρας» που όμως παρέθεσαν τα Γιάννενα (!) αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι το σχετικό άρθρο «προστέθηκε στο καταστατικό με τροποποίηση στις 14/12/2018 και προβλέπει δύο από τα επίτιμα μέλη να καταλαμβάνουν υποχρεωτικά τις δύο από τις έντεκα θέσεις στο Δ.Σ του ΔΙ.ΚΕ.ΠΡ.Ε…».
Δηλαδή, είχε γίνει η τροποποίηση του σχετικού άρθρου πολύ πριν αποχωρήσει ο κ. Τζιμογιάννης από την Προεδρία της «Σχεδίας». Η τροποποίηση ήταν γενική αφού αφορούσε όλα τα Κέντρα. Εξάλλου εάν δεν είχε την πλειοψηφία, δεν θα περιλαμβάνονταν τελικά στο Καταστατικό. Άρα, νόμιμα έγινε -και συνεχίζει να είναι- Πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου ο κ. Τζιμογιάννης.
Γι’ αυτό λοιπόν την παραιτηθείσα εκπρόσωπο της Πάτρας και όχι το Πατρινό Κέντρο Πρόληψης θα πρέπει να επικαλείται η κ. Μαρκούλα, στην προσπάθειά της να στηρίξει τα έωλα επιχειρήματά της.
Επειδή όμως πρόκειται για θέματα που μόνο οι εμπλεκόμενοι καλύτερα απ’ όλους γνωρίζουν, καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Δικτύου κ. Στέφανος Τζιμογιάννης να μας πει ποια είναι η δική του θέση…