Τα διαγγέλματα...

on .

Έγινε πλέον συνήθεια, σε μικρά χρονικά διαστήματα, να ακούμε κυβερνητικά διαγγέλματα. Με αυτή τη συχνότητα, «χάνει λίγο» από το ειδικό βάρος που κουβαλάει κάθε διάγγελμα! Θα ήταν καλύτερα να… αραιώσουν λιγάκι!
Γιατί χρειάζεται διάγγελμα πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να απαλύνει τον πόνο του νεοέλληνα, από το υπερβολικό ενεργειακό κόστος; Είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να διασφαλίζει ένα επίπεδο ζωής στους πολίτες της!
Γιατί να χρειάζεται… ημερήσιο διάγγελμα, για τον εμβολιασμό των αρνητών; Δε γνωρίζουν, πως τα «αγύριστα κεφάλια» παραμένουν αγύριστα εσαεί;
Γιατί να χρειάζεται διάγγελμα, ότι θα δοθούν αυξήσεις και μάλιστα 2% σε πρώτη φάση, σε… «ασθενείς και οδοιπόρους» της ελληνικής κοινωνίας; Δε γνωρίζουν πως… και η φτώχεια θέλει καλοπέραση;
Μακάρι να είναι… αχρείαστο, κανένα πραγματικό «διάγγελμα», γιατί αυτό θα είναι που θα απασχολήσει ουσιαστικά τους πάντες! Το «εξωτερικό διάγγελμα», καίει, τα εσωτερικά βολεύονται!
Γιατί τότε, θα σταματήσουν τα λιγότερο ουσιώδη διαγγέλματα και ίσως περάσουμε… σε παραγγέλματα! Όπως: Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς!
Το τελευταίο, είναι φυσικά απευκταίο, αλλά η διεθνής ρευστότητα, μας υποχρεώνει σε επαγρύπνηση!

*Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής