Οι γραφικότητες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ!

on .

• Αν η αγένεια στην πολιτική ζωή των Ιωαννίνων αναζητούσε εκφραστή, δεν χρειάστηκε πολύ να περιμένει: Τον βρήκε στην κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία λίγες ώρες πριν την χθεσινή άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ιδιωτική επίσκεψη στο Ζαγόρι, θεώρησε καλό να  εκδώσει μια πολυσέλιδη ανακοίνωση με... οδηγίες για το τι θα έπρεπε να πει και προκαταβολικά του απαντούσε! Γραφικότητες σε όλο της το μεγαλείο. Αν οι εμπνευστές της ανακοίνωσης θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν... αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, ας μείνουν με την ψευδαίσθηση αυτή, δεν πρόκειται κανείς να τους τη χαλάσει. 
Ας έχουν όμως υπόψη τους, ότι καλά είναι να μη προκαλούν την πλειοψηφία των Ηπειρωτών και δη των Γιαννιωτών όταν αναφέρονται π.χ. στο νόμο «Χατζηδάκη» που ήλθε να αποκαταστήσει τα τερατουργήματα με τις δασικές εκτάσεις ή ακόμη και με την οδική σύνδεση Γιάννενα- Κακαβιά, για την οποία ακόμη αναζητούνται... οι ενέργειες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μη μείνει ο δρόμος «μονοπάτι του περασμένου αιώνα». Γιατί ακριβώς με πολλά από όσα υποστηρίζουν, εκεί θέλουν να γυρίσουν την κοινωνία, στον περασμένο αιώνα.
Ανεξάρτητα όμως του περιεχομένου είναι αγένεια  -και δεν νομίζουμε να έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν- όταν ένας πολιτικός τιμά την περιοχή σου και έρχεται ως επισκέπτης για ολιγοήμερες διακοπές, να του εξαπολύει κομματικός φορέας «μύδρους» για κάτι που δεν έχει πει ή ίσως δεν πρόκειται καν να ασχοληθεί.  Είναι μια απαράδεκτη κίνηση που δεν συνάδει ούτε με τον πολιτικό πολιτισμό (με τον οποίο έχει πάρει διαζύγιο ο συντάκτης της ανακοίνωσης), ούτε και με την πατροπαράδοτη Ηπειρωτική φιλοξενία και αλίμονο αν αρχίσουμε να ξεχωρίζουμε ποιόν ή ποιους θέλουμε να επισκεφθούν την περιοχή μας. Ας το καταλάβουν επιτέλους και να μη προκαλούν τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών.