Ο… ανώνυμος!

on .

● Δυστυχώς, ακόμη και ο Μήτσος, που είναι ένας συνετός οδηγός, παραβίασε με το «Ντάτσουν» το σηματοδότη! Ξεκίνησε από την Άνω Ραχούλα, να πάει στην κωμόπολη, στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει… την αναμνηστική του!

Έτρεχε με το «Ντάτσουν» και στο φανάρι τον πρόδωσε! Έσπασαν τα φρένα του και καθώς είχε μικρή κατηφόρα, πέρασε με κόκκινο, ευτυχώς χωρίς να γίνει ατύχημα! Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, 20 μέτρα πιο κάτω, τον σταμάτησε ο αστυνομικός που είδε την παράβαση! Του έκανε εξονυχιστικό έλεγχο! Επιτόπου του έκανε αλκοτέστ! Ήταν «καθαρός», ευτυχώς… ήταν πρωί, γιατί ο Μήτσος, μετά το μεσημέρι… τρεκλίζει!
Του πήρε όλα τα στοιχεία…
-Όνομα, του λέει.
-Μήτσος, απαντάει.
-Επώνυμο;
-Δεν είμαι… επώνυμος, του λέει ο Μήτσος. Είμαι ένας… ανώνυμος πολίτης! Και έχω… ντοκουμέντα γι’ αυτό! Αν ήμουν… επώνυμος, κύριε αστυνόμε, θα είχα κάνει… τον προστάτη μου, πριν ένα μήνα και δεν θα πήγαινα… για το 2024! Αν ήμουν… επώνυμος, η γριά μου θα έκανε τον… καταρράκτη της, αλλά τώρα πήγε δύο χρόνια πίσω! Και ο γιατρός της έδωσε την απάντησή του: «Τι θέλεις να δεις; Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας… δεν είναι να τα βλέπεις! Πόνος και σκοτάδι παντού»!
Και επειδή δεν είμαι «επώνυμος» αστυνόμε μου, φυλάγομαι από τον κορωνοϊό, γιατί αν κολλήσω… ακούγεται πως θα τη βγάλω στο διάδρομο του νοσοκομείου, με ράντσο!
Ενώ ο Θύμιος, που έκανε… συμπέθερο πολιτικό πρόσωπο, αν χρειαστεί, έχει εξασφαλισμένη τη ΜΕΘ!
Στην Ελλάδα, φαίνεται, πως το «μέσον» δεν χάνει ποτέ! Γι’ αυτό χρειάζεται αγώνας, να γίνουμε «επώνυμοι»!
Σε διαφορετική περίπτωση, θα περάσουμε «απαρατήρητοι», πεθαίνοντας… στην ανωνυμία!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.