Η «Σχεδία» σε κακή ρότα

on .

ΘΥΜΑΣΤΕ τις αποκαλύψεις μας από τον «Πρωινό Λόγο» για όσα σκανδαλώδη διαδραματίζονταν στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»; Παράνομη χορήγηση συνταγών για φάρμακα, ψευδείς βεβαιώσεις σε χρήστες ναρκωτικών για να πέσουν στα μαλακά στα δικαστήρια, ακατανόητες παρεμβάσεις από τους Μητροπολίτη - Περιφερειάρχη - Δήμαρχο και πολλά άλλα. Μέχρι που οδηγήθηκε σε παραίτηση ο Πρόεδρος κ. Στέφανος Τζιμογιάννης και στη θέση του τοποθετήθηκε η κ. Σοφία Μαρκούλα.
ΟΛΑ αυτά θα εξεταστούν στη δίκη που θα γίνει την Άνοιξη με κατηγορούμενο τον επιστημονικά υπεύθυνο κ. Βασίλειο Κούτρα. Εν τω μεταξύ πληροφορούμαστε ότι η κ. Μαρκούλα αποφάσισε να αποχωρήσει η «Σχεδία» από το Πανελλαδικό δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης, διότι αυτό αποφάσισε να κάνει επίτιμο πρόεδρό του τον κ. Τζιμογιάννη! Μας λένε για δήθεν ομόφωνες αποφάσεις, αλλά αποκρύπτουν τις διαφωνίες, ενώ περισσεύουν οι απειλές για διαγραφή- αποπομπή μέλους του Δ.Σ. επειδή διαφωνεί σε πολλά.
ΦΥΣΙΚΑ, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτά συμβαίνουν παντού, αλλά δε συνηθίζεται να επιλέγεται η τακτική απομόνωσης, ούτε ένα κέντρο πρόληψης να ιδρύει Γραφείο Τύπου και να πληρώνει 600 ευρώ το μήνα για να προβάλλεται η κ. Μαρκούλα. Ότι το νέο Δ.Σ. βρήκε αποθεματικό ενός εκατομμυρίου και πλέον, δε θα πει ότι πρέπει να το σπαταλήσει σε δημόσιες σχέσεις, αντί να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Κι αν έχετε απορία, σας λέμε ότι ο πρωταγωνιστής της «αναμπουμπούλας» κ. Κούτρας -που για χάρη του έγινε η «σφαγή»- παραμένει στη θέση του...

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ