Έχει δικαίωμα…

on .

 Ο κόσμος, για να μην τρελαθεί εντελώς, με αυτά που συμβαίνουν γύρω του,… δικαιούται να δει και κάποιες εύθυμες πλευρές των γεγονότων! Βάρυνε αρκετά το κλίμα… Το γέλιο, είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για την περίσταση, φυσικά μαζί με το εμβόλιο!
Έτσι, στον «πρωινό καφέ» ο Μήτσος ρωτούσε το φίλο του το Θύμιο και περίμενε από αυτόν, πειστικές απαντήσεις, για τον κορωνοϊό: Σε ποιο… γράμμα του κορωνοϊού, βρισκόμαστε τώρα;
-Μέχρι προχτές Μήτσο, βρισκόμασταν στο γράμμα Δ και «εν μια νυκτί» βρεθήκαμε στο γράμμα Όμικρον! (OMICRON).
-Δηλαδή Θύμιο, 9 γράμματα μας έμειναν μέχρι το Ωμέγα!
Λες να είμαστε… εν ζωή και να τα προλάβουμε; (κανείς δεν ξέρει, τι μας περιμένει…)
Αυτός ο φίλος μας, ο μπάρμπα Νίκος, παρότι έχει υποκείμενα νοσήματα, εν τούτοις δεν ξεκίνησε ακόμη την πρώτη δόση! Δεν λέει επίσημα πως είναι αρνητής, αλλά το… μελετάει ακόμη! (Καλομελέτα κι έρχεται…)
-Ποιο «κύμα» διανύουμε Θύμιο; Έλα τώρα… το τέταρτο!
-Πάντως Μήτσο, αυτή η τρίτη δόση που κάναμε, ήταν πολύ ανώδυνη… Δεν καταλάβαμε τίποτε!
Και απ’ το διπλανό τραπέζι του καφενείου, ένας αρνητής συμπλήρωσε:
-Έχω ακούσει από… «επιστήμονα», πως τα εμβόλια του Μπουρλά «τελείωσαν» και τώρα… συμπληρώνει την τρίτη δόση, με… νεράκι του Θεού! (Τι σκαρφίζεται, ο κάθε αρνητής…)
Αστραπιαία ο Μήτσος τον έβαλε στη θέση του, λέγοντας:
-Τι είναι αυτά που λες, …διακινητή ψευδών ειδήσεων; Μη μας φέρνεις στο νου, το νερό του Καματερού!
Ήταν η εποχή της Χούντας στην Ελλάδα, όπου ένας απατεώνας, μοίραζε σε όλη την Αθήνα, το νερό του Καματερού, που… γιάτρευε τον καρκίνο!
Όλες… οι υδροφόρες κατέκλυσαν τις γειτονιές της Αθήνας και όλοι με ένα μπουκάλι… συνωστίζονταν να πάρουν… το φάρμακο! (τότε δεν υπήρχαν… αρνητές!)
Και σε σένα αρνητή του κορωνοϊού, ας γίνει μία σύσταση: Πήγαινε γρήγορα στο εμβολιαστικό κέντρο και κάνε τη δόση σου! Κάνεις καλό, στον εαυτό σου και στους άλλους! Σου υπενθυμίζουμε, πως τώρα βρισκόμαστε στο 15ο γράμμα, στο Όμικρον! Προλαβαίνεις, γιατί η ελληνική άλφα-βήτα, έχει… 24 γράμματα!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.