Νέα δεδομένα…

on .

- Σήμερα, έχω, να σου ανακοινώσω Μήτσο, μάλλον δυσάρεστα νέα… - Γιατί, Θύμιο, έχεις ακούσει τώρα τελευταία, κάτι ευχάριστο; Έχουμε μπουχτήσει από ειδήσεις, που αναφέρονταισε φόνους, ληστείες, γυναικοκτονίες και ένα σωρό ανθρώπινες αμαρτίες...
Αλλά και σε ειδήσεις, ακρίβειας, φτώχειας, ανέχειας και άγριας φορολογίας! Και όλα αυτά τα επισκιάζει ο κορωνοϊός, αυτός ο αόρατος εχθρός! Μία μικρή πόλη, 17.000 κατοίκων, έχει «εξαφανιστεί», μέσα σε ένα χρόνο, στην Ελλάδα, από τον κορωνοϊό!
Ενώ στην Αμερική… μία μεγάλη πόλη 100.000 κατοίκων, μέσα σε ένα χρόνο, από τα ναρκωτικά! (Άλλη πληγή αυτή…)
- Και δεν μας έφταναν όλα αυτά Μήτσο, τώρα ανατρέπονται όλα τα ενεργειακά δεδομένα!
Σε λίγα χρόνια, διά νόμου, τέρμα οι… καυστήρες και το πετρέλαιο! Περνάμε σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας! Και τώρα Θύμιο το ίδιο είναι… Έχουμε καυστήρες, αλλά… δεν έχουμε πετρέλαιο! (άδεια δεξαμενή και… άδειες τσέπες!). Και το… Ντάτσουν Μήτσο, ξέχνα το!
Το 2030 θα σου είναι άχρηστο, αν και τότε θα… κλείσει τα 60 του χρόνια! Θα πρέπει να αγοράσεις άλλο, με ηλεκτροκίνηση, τέρμα το πετρέλαιο…
- Από όλα αυτά που μου είπες Θύμιο, εγώ για ένα πράγμα μόνο στενοχωριέμαι…
Κρίμα! Η Ελλάδα και η Τουρκία, για δεκαετίες τώρα, είναι σε διένεξη, για το πετρέλαιο! Και αυτό, σε… λίγο καιρό, θα είναι αχρείαστο!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής.