Επίσκεψη Μητσοτάκη με το βλέμμα στο μέλλον!

on .

Γνωρίζουμε όλοι, ότι δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που έρχεται πρωθυπουργός στην πόλη μας. Φαίνεται όμως να είναι ίδιον της οικογένειας Μητσοτάκη, όταν έρχονται σαν Πρωθυπουργοί, ο πατέρας παλιότερα και ο γιός σήμερα, να φυσάει στα Γιάννενα ένας άλλος αέρας.

Ένας αέρας, που διώχνει τις συνήθεις επιφυλάξεις του κόσμου προς τους λόγους και τις… φανφάρες των πολιτικών, ένας αέρας απλότητας, ειλικρίνειας κι εμπιστοσύνης έτσι, σα να ακούς ένα φίλο που σου μιλάει απλά και ίσια, για τα σχέδιά του και τις φιλοδοξίες του για το άμεσο και το απώτερο μέλλον της

δικής μας περιοχής κι αυτού του φιλικού του κόσμου. Ακούσαμε τα σχέδιά του και τις προσπάθειες που έκανε και κάνει και όσα πέτυχε να γίνουν σύντομα και θα γίνουν μέσα στον καινούριο χρόνο, σχέδια, έργα δηλαδή, που δεν είναι… όνειρα θερινής νυκτός», αλλά πράγματα βατά και ανάγκες μας βασικές και πραγματοποιήσιμες. Τέτοια είναι ο δρόμος προς Κακαβιά, ο παραλίμνιος που θα βοηθήσει κόσμο, τουρισμό, αθλητισμό και κυρίως την ίδια τη λίμνη μας, αλλά και εκείνο που έκανε τον Περιφερειάρχη μας να… φεγγοβολάει (!), το βάρος που ρίχνει στον πρωτογενή μας τομέα: Κτηνοτροφία και γεωργία! «Παλιά μας τέχνη κόσκινο». Κτηνοτρόφοι και γεωργοί είμαστε παλιά και μακάρι να ξαναγεμίσουν τα βουνά και τα λαγκάδια μας από κουδούνια και βελάσματα. Γιατί σε λίγο, έτσι όπως πάμε, το γάλα σκόνη θα το αγοράζουμε και στα… ψιλικατζίδικα. Είδαμε δηλαδή, μ’ αυτή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και του κλιμακίου της Κυβέρνησης, αυτό που πάντοτε μπορεί θεωρητικά να το γνωρίζαμε αλλά τώρα μάλλον το πιστέψαμε πως είναι πραγματοποιήσιμο, ότι: «Η Πολιτική δεν είναι λογοτεχνία, αλλά η ΠΡΑΞΗ που γίνεται με τη ματιά στο μέλλον», όπως είπε στη σύντομη αλλά μεστή νοημάτων, όπως πάντοτε άλλωστε, ομιλία του, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, που, προσωπικά τουλάχιστον, πιστεύω μια και, λόγω επαγγέλματος, έχω καθίσει πολλές φορές στα δημοσιογραφικά θεωρεία της Βουλής και νομίζω ότι μπορώ να έχω άποψη, ότι είναι από τους καλύτερους Προέδρους που έχουν περάσει εδώ και αρκετά χρόνια.

Οι δε ομιλίες του κ. Τασούλα κάνουν πάντοτε αίσθηση και στο Πανελλήνιο, νομίζω. Δε μένει λοιπόν, παρά, μετά από αυτή την προσυνεδριακή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Γιάννενα, να δούμε στην πράξη, την «Πολιτική πράξη με τα μάτια στο μέλλον»!