«Τα ραντεβού μου»

on .

 Γιατί «κατεβάζεις καντήλια» βρε Μήτσο; Τι συμβαίνει; Εσύ είσαι άνθρωπος της εκκλησίας… Ποιος σε ώθησε στα άκρα; - Ποιος θα μπορούσε Θύμιο, να με βγάλει από τα ρούχα μου, παρά μόνο οι φορολογικές αλχημείες, που σκαρφίζονται οι αρμόδιοι επί των οικονομικών!
- Για πολλούς μήνες, είχε βγάλει κάλους… ο πισινός μας, παρακολουθώντας στην τηλεόραση, τα περιβόητα αναδρομικά! Κάποτε ήρθαν, τα πήραμε… Μπήκαν στο λογαριασμό μου 1.000 ευρώ. «Βούλωσα» κάποιες τρύπες, πήρα και δυο δώρα στα εγγόνια και αυτό ήταν όλο! Και τώρα ήρθε ο… μποναμάς! Από τα 1.000 ευρώ, τα 470 θα πρέπει να τα επιστρέψω στην Εφορία! Έλα όμως που δεν υπάρχουν, αφού καταναλώθηκαν!
- Μήτσο, φαίνεται πώς κάποιοι μας κάνουν πλάκα!
- Στην ετήσια φορολογική δήλωση, με 12.000 ευρώ, δώσαμε φόρο 250 ευρώ, ενώ τώρα στα 1000 ευρώ, μας κρατάνε φόρο τα μισά!
- Όμως το υπουργείο Οικονομικών, δείχνει το… καλό του πρόσωπο, αφού μας… διευκολύνει να πληρώσουμε το φόρο, μέχρι το Γενάρη του 2022!
- Μάλιστα, το Υπουργείο, για να μας… αρμέξει κανονικά, ετοιμάζει πρόγραμμα ηλεκτρονικό, για λογιστές και φορολογούμενους, για να εξυπηρετούνται όλοι και να μην υπάρχει… συνωστισμός!
Το πρόγραμμα λέγεται: «ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΟΥ»
- Τέτοια… ραντεβού, να μας λείπουν Μήτσο. Εγώ, δεν πρόκειται να ανταποκριθώ!
- Θα «στήσω» την Εφορία, να περιμένει σαν γεροντοκόρη!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.