Πολλαπλή… θεραπεία

on .

Μέσα στην ψυχολογική πίεση που δέχεται ο Έλληνας, από την οικονομία και τον κορωνοϊό, εάν δεν δει κάποια πράγματα με… εύθυμη ματιά, τότε ίσως χρειαστεί πολλαπλή… θεραπεία! Το γέλιο είναι εκείνο, που μπορεί να τον βγάλει από το αδιέξοδο!
Κάποια «ευτράπελα» που συμβαίνουν γύρω του, μπορεί να τον κάνουν να γελάσει, χωρίς να χρειαστεί να τον… γαργαλήσει κανείς!
1. Έρχεται το χάπι! Το νέο όπλο κατά του κορωνοϊού. Ξεκινάει σύντομα η χορήγηση του χαπιού της MERK!
Η αρχή θα γίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, δεν είναι απαραίτητο, προς το παρόν, το χάπι της MERK. Γιατί οι Έλληνες έχουν πάρει το χάπι της… Μέρκελ, για 10 ολόκληρα χρόνια! Και είναι καλυμμένοι από… πάσαν νόσο! Να και ένα καλό που έκαναν τα μνημόνια!
2. Η ΔΕΗ, επιτέλους, δείχνει και αυτή το… καλό της πρόσωπο!
Διαμορφώνει για τον καταναλωτή (αυτόν δηλαδή που τον αρμέγει άγρια…), χώρο υποδοχής, πριν το ταμείο, για να αισθάνεται άνετα ο… καλοπληρωτής! Υπάλληλος καλοντυμένος και ευπαρουσίαστος, λέει στον συνταξιούχο καταναλωτή: - Με ποιο τρόπο, μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε; - Μη… πληρώνοντας το φουσκωμένο λογαριασμό, η απάντηση του συνταξιούχου!
3. Ένας ανεμβολίαστος είναι τελείως αποκλεισμένος, από την πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.
Δεν μπορεί να πάει πουθενά! Ούτε τράπεζες, ούτε ΟΤΕ, ούτε ΔΕΗ, ούτε και Εφορία! (για την τελευταία κάνει… χαρές μεγάλες που δεν τη βλέπει!) Και έτσι αναγκάζεται να βγάλει ανακοίνωση στον τοπικό Τύπο, για να… εξυπηρετηθεί! Ζητώ… εμβολιασμένο άτομο, κατά προτίμηση συνταξιούχο, που να έχει κάνει… και την αναμνηστική, να τον… χρησιμοποιήσω «επ΄αμοιβή» για πληρωμές σε τράπεζες και ΔΕΚΟ! Τρίωρη απασχόληση, αμοιβή… όσο η μισή σύνταξη! (ουρές έκαναν οι συνταξιούχοι!)
4. Άλλος ανεμβολίαστος, που ευτυχώς βγήκε ζωντανός απ΄ το νοσοκομείο, μετά από 3 μήνες νοσηλεία, δεν πήγε αμέσως σπίτι του! Πήγε, αγόρασε ρούχα τρία νούμερα μικρότερα, γιατί έχασε 30 κιλά και ύστερα μπήκε στο ταξί. Που πάμε, του λέει ο ταξιτζής. Στο εμβολιαστικό κέντρο, του λέει, να πάω να κάνω και… τις τρεις δόσεις μαζί! Και ύστερα… να βγω στα κανάλια, γιατί έχω… ενδιαφέρον!
(Νίκο Ευαγγελάτε, άρπαξέ τον!)

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.