Γυρίσαμε πίσω…

on .

 Εκεί που έκαναν «παράλληλα βήματα» η άλφα-βήτα κα ο κορωνοϊός και φαινόταν ξεκάθαρα, πως ξεπεράσαμε το γράμμα Δ… και τη μετάλλαξή του, ξαφνικά… τα νούμερα μας γύρισαν πίσω! Ήρθαμε πάλι στο γράμμα Α! Α-Μ-Ε; Αποστάσεις – μάσκες – εμβολιασμός! Πώς ξεστράτησες έτσι Έλληνα; Έλα πάλι στην… αφετηρία! Αλλά, για να συμβεί αυτό, ίσως να είχες κακή… πληροφόρηση, άνωθεν! Όταν ακούς από «υπεύθυνα χείλη» πως διανύουμε τα τελευταία μέτρα της διαδρομής της πανδημίας, είναι να μη χαλαρώνεις; Αυτά τα «υπεύθυνα χείλη» πολλές φορές κάνουν τη ζημιά…

Όπως συμβαίνει και με το θέμα της οικονομίας. Μιλάνε για το κύμα ακρίβειας και λένε, πως αυτό θα έχει μικρή διάρκεια!

Ως τα Χριστούγεννα θα έχει… εξαφανιστεί! Θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα πέσουν οι τιμές (χα – χα) και ο κόσμος θα… συναντήσει την ευημερία! Με τέτοιες δηλώσεις, δημιουργείται σύγχυση… ούτε η πανδημία υποχωρεί με… ευχολόγια, αλλά με μέτρα και υπευθυνότητα, αλλά και οι τιμές, δύσκολα να επιστρέψουν… στην κανονικότητα! (ό,τι ανεβαίνει, δύσκολα κατεβαίνει!) Και δυστυχώς, ίσως κρατήσει για πολύ, η υγειονομική και η οικονομική… αθλιότητα!

Αν όμως εκλείψουν από τη ζωή μας και κάποιες άλλες «αθλιότητες», ίσως έχουμε ένα καλύτερο μέλλον! Αν σταματήσουν οι γυναικοκτονίες, αλλά και στην άσφαλτο, οι ανθρώπινες θυσίες! Δεν έφταιγε σε τίποτα, η ποδηλάτισσα στη Θεσσαλονίκη, που είχε οικολογική συνείδηση, αλλά δυστυχώς, ο οδηγός του οχήματος, ήταν ασυνείδητος!

* Ο Γιάννης Μπούγιας είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής.